Naarmate kinderen ouder worden veranderen hun interesses. Waar ze het voorheen genoten van boeken over verstoppertje, vinden ze nu spannende verhalen leuker. Het wordt voor jou als ouder dus steeds moeilijker om geschikte boeken uit te kiezen. Gelukkig kun je wat oudere kinderen zelf hun boeken laten selecteren. Het vinden van het leukste boek voor kinderen van 8 t/m 10 jaar is dus eenvoudig. We maken het selecteren van het ideale boek zelfs nog gemakkelijker door je op weg te helpen. Je hoeft niet meer te gissen welke boeken aantrekkelijk zijn. Door dit artikel te lezen vind je namelijk het leukste boek voor kinderen van 8 t/m 10 jaar.

Leukste boek voor kinderen van 8 t/m 10 jaar van 2020

In je zoektocht naar het leukste boek voor kinderen van 8 t/m 10 jaar kom je verschillende boeken tegen. Je kunt daarbij denken aan boeken met avontuurlijke, spannende verhalen. Ook maken de personages in dergelijke boeken van alles mee. Kinderen kunnen daarom hun hart ophalen wanneer ze deze boeken lezen. Toch kan het wellicht moeilijk zijn om slechts 1 boek uit te kiezen. Daarom hebben we een top 5 voor je samengesteld. Elk boek in deze reeks is aantrekkelijk voor kinderen tussen de 8 en 10 jaar. Ook jij als ouder kunt van de verhalen uit deze selectie genieten. Om je te laten zien waar de boeken over gaan, hebben we elk boek afzonderlijk gerecenseerd. Zo kun je gemakkelijk een boek uitkiezen samen met je kind. Vind hier dus gemakkelijk het leukste boek voor kinderen van 8 t/m 10 jaar!

1. Stinkhond zoekt een baasje

Naarmate kinderen ouder worden, willen ze vaker lezen over herkenbare situaties. Zelfs als je kiest voor een boek over dieren, moet het boek een leuke levensles bevatten. Denk er maar aan dat een dier in een verhaal wordt gepest. Misschien wordt hij gewoon niet goed begrepen door de andere dieren. Uiteindelijk ontdekken de andere dieren dat het gepeste dier gewoon op zoek is naar liefde. Dan worden ze allemaal vrienden. Er zijn verschillende boeken met een dergelijke verhaallijn. Klinkt een dergelijk boek als het leukste boek voor kinderen van 8 t/m 10 jaar? Dan raden we het boek Stinkhond zoekt een baasje uit. Dit boek is wellicht het leukste boek voor kinderen van 8 t/m 10 jaar.

Stinkhond zoekt een baasje

In het boek maak je kennis met Stinkhond. Hij heeft een onaangename geur en ziet er niet fraai uit. Het feit dat hij dom is helpt hem ook niet. Eigenlijk is het enige positieve aan deze hond het feit dat hij een hart van goud heeft. Deze hond wil graag liefde krijgen en niet meer gepest worden. Daarom besluit hij op zoek te gaan naar een baas. Helaas is het niet zo gemakkelijk om een baasje te vinden. Toch geeft de hond niet op. Zijn zoektocht brengt hem in groot gevaar, maar hij blijft toch doorzetten. Zal dit dier de baas van zijn dromen vinden? Je krijgt de antwoord op die vraag wanneer je het boek Stinkhond zoekt een baasje leest. In het artikel over de beste kinderboeken praten we ook over dit boek…

Eigenschappen van het boek Stinkhond zoekt een baasje:

2. Een pittig soepje

We hebben je verteld dat de interesses van kinderen kunnen verschillen. Sommige kinderen lezen bijvoorbeeld het liefst boeken die zijn afgeleid van waargebeurde verhalen. Weer andere kinderen vinden het prettig om dierenverhalen te lezen. Er zijn echter ook kinderen die fantasieboeken leuker vinden. Behoort jouw kind tot de laatste categorie? Dan geniet hij/zij waarschijnlijk ook van verhalen over tovenaars, heksen en misschien zelfs fantasiewezentjes. Wil je je kind blij maken met een boek over heksen? Dan kennen wij voor hem/haar het leukste boek voor kinderen van 8 t/m 10 jaar. Het boek waar we naar verwijzen heet Een pittig soepje.

Een pittig soepje

Je ontdekt al gauw waarom dit boek wellicht het leukste boek voor kinderen van 8 t/m 10 jaar is. In het boek Een pittig soepje kom je terecht in de Heksenkeet. Dit is een spannend huis met krakende trappen en piepende deuren. In het huis gebeuren er regelmatig rare dingen. Eigenlijk is het niet eens zo verwonderlijk dat er van alles gebeurt in het huis. Er wonen namelijk vier knettergekke heksen in dit huis. Hun namelijk zijn Sybil, Luna, Stella en Lidwien. Dit boek is het eerste deel uit de boekenreeks over de heksen. In dit deel brouwt Sybil een soepje, dat net iets te pittig is. Hierdoor lopen dingen anders dan ze had gepland. Wat kan ze nu doen met de kattenpootjes en kattensnor?

Eigenschappen van het boek Een pittig soepje:

3. Elvis Watt, miljonair

Niet iedereen heeft evenveel geld. Zo heb je kinderen uit rijke gezinnen, die steeds nieuw speelgoed krijgen. Zij maken zich nooit zorgen over wat ze zullen eten. Er zijn echter ook gezinnen die het minder goed hebben. Kinderen uit dergelijke gezinnen krijgen minder vaak nieuwe kleren. Ook speelgoed krijgen ze niet altijd. Soms hebben ze niet eens genoeg te eten. Wat zou er echter gebeuren als zo een arm kindje plotseling veel geld zou hebben? Heb je je dat ooit afgevraagd? Het is in ieder geval een spannend verhaal voor een kind. Daarom is het boek Elvis Watt, miljonair wellicht het leukste boek voor kinderen van 8 t/m 10 jaar.

Elvis Watt, miljonair

In het boek Elvis Watt, miljonair vindt Elvis op zijn tiende verjaardag een envelop met geld bij de post. Deze envelop bevat niet een paar euro, maar een paar miljoen. Het blijkt dat de envelop afkomstig is van Benjamin Spoek, de rijkste man van Sonsbeek. Dit stadje wordt elk jaar uitgeroepen tot de mooiste van het land. Benjamin is druk bezig hier een eind aan te maken. Hij bouwt namelijk overal in de stad stinkende fabrieken. Ook wil hij dwars door het kersenbomenbos een flinke snelweg aanleggen. Elvis neemt het geld graag aan. Het is namelijk handig om miljonair te zijn wanneer je moeder zeer weinig geld heeft. Misschien hoeft hij nu niet meer elke dag doperwtjes te eten…

Eigenschappen van het boek Elvis Watt, miljonair:

4. De magische apotheek 1 – Er hangt een geheim in de lucht

Wij mensen hebben verschillende zintuigen. Deze zintuigen gebruiken we dag en nacht. Zelfs tijdens het slapen kun je bijvoorbeeld voelen wanneer er een vliegje op je landt. Hetzelfde geldt voor geuren. Zelfs als je er niet op focust, vallen bepaalde geuren op. Wil je je kind daarom een verhaal laten lezen over diverse geuren? Dan kennen wij het leukste boek voor kinderen van 8 t/m 10 jaar. Het boek waar we hier naar verwijzen heet De magische apotheek 1 – Er hangt een geheim in de lucht. Dit boek is voor jouw kind wellicht het leukste boek voor kinderen van 8 t/m 10 jaar.

De magische apotheek 1 - Er hangt een geheim in de lucht

In het boek De magische apotheek 1 – Er hangt een geheim in de lucht ruikt het vreemd in de oude villa. Eigenlijk ruikt de villa naar duizend dingen tegelijk. De villa is de nieuwe thuis van Lucie en de geuren vielen haar het eerst op. Toch lijkt het erop alsof de geuren nergens vandaan komen. De dertienjarige Lucie besluit op onderzoek uit te gaan. Het lijkt erop alsof er een verborgen kamer is in de villa. Wanneer Lucie, haar broertje Benno en hun buurjongen Mats de geheime kamer binnentreden, kunnen ze hun ogen niet geloven. Ze ontdekken enorm veel planken met duizenden flesjes. Al gauw ontdekken de kinderen dat er niet alleen geuren in de flesjes schuilen, maar ook gevaren… Lees meer over dit boek in het artikel over de beste kinderboeken.

Eigenschappen van het boek De magische apotheek 1 – Er hangt een geheim in de lucht:

5. Hokus Pokus… plas!

De meeste personen verlangen naar een “compleet” gezin. Hiermee bedoelen we een gezin bestaande uit een moeder, vader en een of meer kinderen. Echter, tegenwoordig zien vele gezinnen er niet meer zo uit. Zo zijn er soms gezinnen met twee moeders of twee vaders. Je komt ook gezinnen tegen waarbij de ouders niet meer met elkaar zijn en elke ouder een nieuwe partner heeft. Wil je dat je kind een boek leest over een dergelijk “modern” gezin? Dan kennen we het leukste boek voor kinderen van 8 t/m 10 jaar. We verwijzen hier naar het boek Hokus Pokus… plas!. Het verhaal in dit boek is op zichzelf spannend. Echter, in het boek is er ook sprake van een “modern” gezin. Daarom is dit boek voor jou wellicht het leukste boek voor kinderen van 8 t/m 10 jaar.

Hokus Pokus... plas!

In het boek zorgt de achtjarige Milan voor de hond van de oude mevrouw Roos. De hond heet Kazan. Het leven van Milan verandert echter drastisch wanneer de dochter van zijn moeders vriend komt logeren. Zij logeert in de mooie zolderkamer. Toch is ze zeer jaloers en zelfs doortrapt gemeen. Ze probeert haar vader op alle manieren weer thuis te krijgen, weg van Milan. Al deze pogingen gaan ten koste van alles. Zo dreigt Milan zijn vriendenclubje en de hond Kazan kwijt te raken. Zelfs zijn moeder is boos op hem en vertrouwt hem niet meer. Wat kan Milan doen om zijn rustig leventje terug te krijgen?

Eigenschappen van het boek Hokus Pokus… plas!: