Uncategorized

Kinderen trainen geheugen door lezen

Wat doen wij om ons lichaam fit te houden? Dan gaan we sporten. Hoe kunnen wij onze hersens fit houden? Dit doen we door te lezen. Voor kinderen is lezen extra belangrijk, omdat ze op deze manier op een leuke manier hun geheugen kunnen trainen. Hoe beter je kind zich kan concentreren, hoe gemakkelijker het is om dagelijks een stuk te lezen.

Goed concentreren

Als kinderen een boek lezen of luisteren naar een verhaal, dan is het relevant om een goed concentratievermogen te hebben. Hoe beter jouw kind zich kan concentreren, hoe gemakkelijker het lezen zal worden. Het concentratievermogen kan goed getraind worden door dagelijks een stukje te lezen. Dagelijks zijn er meerdere momenten die je kunt gebruiken als leesmoment. Veel ouders vinden het fijn om voor het slapen gaan een verhaaltje voor te lezen. Dit is ook zeker een geschikte manier omdat kinderen op deze manier ontspannen gaan slapen.

Veel afleiding

Tegenwoordig zijn er meerdere factoren die voor prikkels zorgen bij kinderen. Hierdoor is het voor kinderen lastiger om zich te concentreren. Denk hierbij aan de tv/ipad, een drukke klas of het verkeer. Deze afleidende factoren zorgen ervoor dat je kind meer prikkels ervaart. Hierdoor zal je kind het moeilijker vinden om zich te concentreren tijdens het verhaal. Als je vaker voorleest, dan zal je kind leren om het concentratievermogen te trainen.

Oefenen baart kunst

Kinderen die vaker lezen, zullen hier steeds beter in worden. In het begin zal je merken dat jouw kind het lastig vindt om een verhaal te volgen. Hoe vaker jouw kind leest, hoe gemakkelijker het zal zijn voor je kind om zijn/haar aandacht erbij te houden tot het verhaal eindigt. Wat ook goed helpt is om kinderboeken uit te kiezen die jouw kind interessant vindt. Of het nu gaat om een leuke superheldenstrip, een spannend verhaal of juist een verhaal met humor, laat jouw kind een keuze maken.