Zoek je naar het beste zoekboek van 2020? Wij vertellen je over de top 5!

De meeste ouders lezen boekjes voor aan hun kinderen voor het slapengaan. Wist je echter dat er ook andere typen boeken zijn, die bijdragen aan de ontwikkeling van kinderen? Soms zien wij als volwassenen het nut van zoekboeken niet in. Het lijkt er namelijk op alsof dergelijke boeken slechts plaatjes bevatten. Echter, deze boekjes zorgen wel degelijk voor de ontwikkeling van de kinderhersentjes. De boekjes maken kinderen namelijk oplettend. Daarnaast leren ze kinderen om verbanden te leggen en vergelijkingen te maken. Voor ouders hebben dergelijke boeken ook voordelen. Ze houden kinderen namelijk aangenaam bezig. Kinderen kunnen immers rustig zitten en zelfstandig zoeken. Ben je nu op zoek naar het beste zoekboek? Dan ben je hier op het juiste adres. Wij helpen je om het beste zoekboek voor jouw kind te vinden.

Beste zoekboek van 2020

Afbeeldingen in zoekboeken zijn niet alleen leuk, maar zijn vaak ook herkenbaar of uitdagend. Ze geven vaak namelijk situaties weer, die kindertjes herkennen. Denk maar aan de situatie in huis, in de winkel, enzovoorts. Er zijn echter ook zoek- en vindboekjes over andere onderwerpen die kinderen aantrekken. Zo kun je ook gerust kiezen voor een boek over een televisiepersonage. Aangezien er veel keuzemogelijkheden zijn, kan het moeilijk zijn om het beste zoekboek te selecteren. Gelukkig staan wij voor je klaar. We zijn namelijk voor je nagegaan welke zoek- en vindboekjes momenteel het best verkocht worden. Aan de hand daarvan hebben we een top 5 samengesteld. Elk van de boekjes uit deze top 5 beschrijven we. Je ontdekt dus wat elk van de boeken uniek maakt. Bovendien kun je de verschillende boeken met elkaar vergelijken. Op die manier kies je gemakkelijk jouw beste zoekboek uit.

1. Gonnie & Vriendjes – Zoek en vind

Gonnie & Vriendjes – Zoek en vindAls ouder lees je al vanaf de geboorte van je kind boekjes aan hem/haar voor. Naarmate je vaker boekjes voorleest, ontdek je welke onderwerpen of personages het kind leuk vindt. Is jouw kind een fan van Gonnie en haar vriendjes? Deze gansjes maken van alles mee, dus het is niet verbazingwekkend dat kinderen van de verhalen genieten. Als deze verhalen je kind aantrekken, dan kennen wij het beste zoekboek voor hem/haar. We verwijzen hier naar het boek Gonnie & Vriendjes – Zoek en vind. Dit boekje gaat over het gansje Gonnie en haar vriendjes. In het boek speelt Gonnie verstoppertje met haar maatjes. Binnen korte tijd vindt ze Eddie, Gijsje en Bo. Helaas lukt het haar niet om Ollie zo gauw te vinden. Daarom heeft ze jouw hulp nodig. Kijk onder de flapjes, draai aan de wieltjes, voel aan de stofjes en trek/duw de schuifjes om Ollie te vinden!

Eigenschappen van het boek Gonnie & Vriendjes – Zoek en vind:

 • Het boekje voor kinderen vanaf ongeveer 2 jaar bevat veel details en laat je al je zintuigen gebruiken.
 • Gonnie speelt in dit boekje verstoppertje met haar vriendjes en ze heeft jouw hulp nodig om Ollie te vinden.
 • Je maakt in dit boekje stevige flapjes open, speelt met uitschuifbare pijltjes en ruikt aan bloemen om Ollie te vinden.
 • Zoek tussen de bloemen, in de bijenkorf, tussen de appels en op allerlei andere plekken om Gonnie’s vriendjes te vinden.

2. Diego / Zoek de dieren

Diego / Zoek de dierenWe hebben het hierboven gehad over een zoekboekje over een bekend boekpersonage. Is jouw kind net als vele jonge kinderen echter dol op de televisie? Dan is zijn/haar favoriete personage waarschijnlijk een personage van de tv. Misschien is het de bekende avonturier Diego, het neefje van Dora. Als dat het geval is, dan kennen we het beste zoekboek voor jouw kind, namelijk Diego / Zoek de dieren. Dit boekje gaat over Diego, die met zijn ouders en zus naar verschillende plaatsen gaat om dieren te redden. Je gaat dus samen met Diego en zijn familie op zoek naar diverse dieren uit allerlei woongebieden. Samen met hen kom je terecht in de woestijn, in het oerwoud, in de bergen en op de Zuidpool. Per spread moet je kind een vraag beantwoorden. Dit is dus het beste zoekboek om je kind gericht en geconcentreerd te laten zoeken naar dieren of voorwerpen.

Eigenschappen van het boek Diego / Zoek de dieren:

 • Dit grote prentenboek bevat paginagrote illustraties.
 • In het boekje voor kinderen vanaf ongeveer 2 jaar valt er veel te bekijken, zoeken en beleven.
 • De prenten lijken op computeranimaties, waardoor kinderen de plaatjes herkennen van de televisie.
 • Diego gaat in dit boekje samen met zijn ouders en zus naar verschillende plaatsen om dieren te redden.
 • Je kind beantwoord per spread vragen, waardoor hij/zij gericht en geconcentreerd zoekt naar dieren of voorwerpen.

3. Mijn groot dieren kijk- en zoekboek

Mijn groot dieren kijk- en zoekboekHet boekje dat we zojuist hebben beschreven gaat over dieren. Echter, de focus ligt daarbij op de avonturier Diego. Is jouw kind ook zo’n fan van het dierenrijk? Dan is een boekje dat specifiek over dieren gaat wellicht beter geschikt. Is daarom een dierenboekje het beste zoekboek voor jouw kind? Dan kies je voor het boek Mijn groot dieren kijk- en zoekboek. Dit boek is wellicht het beste zoekboek voor kinderen die de wereld van dieren fascinerend vinden. Je komt namelijk in deze wereld terecht wanneer je het boek openslaat. Zo benoem je dieren in het bos, dicht bij huis en zelfs in het verre Afrika. Het boekje neemt je mee op ontdekkingsreis. Je ontdekt dus dieren over de hele wereld. Kun jij de papegaai die zich heeft verstopt vinden? Je wijst waarschijnlijk ook gemakkelijk de olifanten die een bad nemen aan. Ontdek allerlei dieren in dit leuke boekje!

Eigenschappen van het boek Mijn groot dieren kijk- en zoekboek:

 • Door dit boekje te bekijken, leren kinderen over dieren in diverse leefomgevingen.
 • Dit boekje is voorzien van rijk gevulde prenten, die steeds over twee pagina’s lopen.
 • Je komt prenten van dieren in het bos, op de boerderij, dichtbij huis, enzovoorts tegen.
 • Ontdek samen met je kind allerlei dieren in dit grappige, kleurrijke, herkenbare boekje met veel details.

4. Rik – Zoekboek Rik en de herfst

Rik – Zoekboek Rik en de herfstDoor middel van een prentenboek kun je je kind over allerlei situaties in het leven leren. Zo kom je vaak boekjes tegen over de dierentuin, de speeltuin, op school, enzovoorts. Echter, door te kiezen voor de juiste boekjes leer je je kind ook over bijvoorbeeld de seizoenen. Is de herfst op komst en wil je je kind hierop voorbereiden door middel van het beste zoekboek? Dan kies je voor het boekje Rik – Zoekboek Rik en de herfst. De naam van dit boekje spreekt voor zich. Het boekje gaat over personage Rik, die zich vermaakt in de herfst. Hij moet onder andere zijn laarzen en regenjas aandoen. Het wordt immers kouder. Daarnaast valt het hem op dat de blaadjes van de bomen vallen. Hij mag deze mooie, herfstblaadjes verzamelen. Ook kastanjes verzamelt hij voor in de klas. Op het Halloweenfeestje speelt hij verstoppertje. Help hem om zijn vriendjes te vinden!

Eigenschappen van het boek Rik – Zoekboek Rik en de herfst:

 • Kinderen vanaf ongeveer 4 jaar kunnen zich vermaken met dit boekje met 32 pagina’s.
 • Hoewel het verhaal doorlopend verteld wordt, is elke spread een zoekplaat op zichzelf.
 • Dit boekje leert je kind over de herfst en laat hem/haar diverse typische herfstvoorwerpen aanwijzen.
 • Je komt onder de illustraties zoekopdrachten tegen, waarvan de antwoorden achter in het boek zijn aangegeven.

5. Het grote zoek en vindboek

Het grote zoek en vindboekHet is leuk wanneer je kind verschillende voorwerpen kan aanwijzen en benoemen. Dat maakt je als ouder enorm trots. Echter, als je jong kind ook nog weet te tellen en vergelijkingen kan maken, dan ben je nog trotser. Heeft jouw kind bewezen dat een regulier zoekboekje geen uitdaging meer vormt? Dan is het beste zoekboek voor hem/haar wellicht een boek waarbij tellen en vergelijkingen maken ook aan de orde komen. Wij kennen een dergelijk boekje, namelijk Het grote zoek en vindboek. Dit boekje is wellicht het beste zoekboek om je kind uit te dagen. Je krijgt namelijk prenten te zien van in de sneeuw, in de keuken, een superbotsing, enzovoorts. Vervolgens krijg je als opdracht om bijvoorbeeld vijf parachutes te vinden. Misschien kan je kind ook aanwijzen welke ballon groter is. Daag je kind op een leuke manier uit met dit boekje!

Eigenschappen van het boek Het grote zoek en vindboek:

 • In dit boek worden kinderen uitgenodigd om diverse elementen te ontdekken en benoemen.
 • Kinderen kunnen de acht grappige zoekplaten bekijken en op die manier nieuwe woordjes leren.
 • Doordat het hier gaat om een zoekboekje met uitdagende opdrachten, wordt je kind oplettender.
 • Dit boekje bevat geen specifiek thema, waardoor kinderen niet snel zijn uitgekeken en lang ervan genieten.
 • Je komt in dit boekje voor kinderen vanaf ongeveer 3 jaar situaties tegen zoals op het meer en een superbotsing.