Vergelijk onze top 5 en vind hier het beste voorleesboek van 2020!

Dat het belangrijk is om boeken voor te lezen aan jonge kinderen, weten de meesten van ons al. Daarom zie je dat vele ouders voor het slapengaan verhalen voorlezen aan hun kinderen. Om kinderen aangenaam bezig te houden, kun je ook op andere momenten verhaaltjes aan hen voorlezen. Ben je daarom op zoek naar het beste voorleesboek voor jouw kleine spruit? Dan is het handig om eerst na te gaan waar het kind van houdt. Voorleesboeken kunnen namelijk behoorlijk verschillen. Denk maar aan de schrijfstijl en het taalgebruik. Je kunt daarnaast ook letten op het thema. Middels dit artikel helpen we je op weg. Lees dus gauw verder en vind gemakkelijk het beste voorleesboek voor jouw kindje.

Beste voorleesboek van 2020

Hierboven hebben we je verteld waar je op kunt letten in je zoektocht naar het beste voorleesboek. Je kunt letten op het thema, de stijl en het taalgebruik van het boek. Echter, zelfs met deze informatie kan het moeilijk zijn om een geschikt boek te vinden. Daarom zijn we een stapje verder gegaan. We zijn namelijk voor je nagegaan welke voorleesboeken momenteel het beste verkocht worden. Aan de hand daarvan hebben we een top 5 samengesteld met allerlei interessante boeken voor kinderen van verschillende leeftijden. Elk boek beschrijven we bovendien afzonderlijk. Zo kun je de inhoud van de boeken met elkaar vergelijken. Aan de hand van jouw vergelijking beslis je welk boek het beste voorleesboek voor jouw kind is. Kies snel een voorleesboekje uit!

1. De Gorgels

Kinderen hebben een groot inbeeldingsvermogen. Daarom is voor hen alles mogelijk. Je kunt hen bijvoorbeeld vertellen over een vliegende beer en zij vinden er niets raars aan. Wil je je kind daarom verrassen met een fantasieverhaaltje De Gorgelsover een uniek wezentje? Dan kennen wij het beste voorleesboek voor jou. We verwijzen hier naar het boek De Gorgels. Dit boek is wellicht het beste voorleesboek voor jouw kind. Hij gaat namelijk over een uniek wezentje. Bovendien maakt dit boek deel uit van een reeks. Als je kind dus weg is van dit verhaal, dan kun je hem/haar verrassen met meer verhalen uit de reeks.

In het boek De Gorgels wordt het jongetje Melle midden in de nacht wakker. Op de rand van zijn bed ziet hij een vreemd wezentje zitten. Het wezentje lijkt op een bolletje wol. Hij heeft echter ook twee harige, puntige oren, armpjes en beentjes. Melle wil het wezentje beter zien. Daarom doet hij het licht aan. Wanneer hij weer richting het wezentje kijkt, is het wezentje verdwenen. Niemand gelooft dat wat Melle gezien heeft, werkelijk bestaat. Zelfs Melle’s vader, de bioloog, gelooft er niets van. Melle is echter overtuigd dat hij het wezentje werkelijk gezien heeft. Kan hij anderen overtuigen dat het wezentje werkelijk bestaat? Zal hij het wezentje nog eens zien? Dat ontdek je wanneer je het verhaal voorleest!

Eigenschappen van het boek De Gorgels:

 • Je kunt dit boekje voorlezen aan kleutertjes vanaf ongeveer 5 jaar.
 • Het boek maakt deel uit van de interessante boekenserie “De Gorgels”.
 • Wat oudere kinderen vanaf ongeveer 7 jaar kunnen het boek zelf lezen.
 • Dit fantasierijke en spannende verhaal gaat over Gorgels, Brutelaars en een jongen met superogen.

2. Het wilde dierenorkest

Voordat je een voorleesboekje uitkiest, is het belangrijk om na te gaan wat je kind leuk vindt. Denk er maar aan dat sommige kinderen niet te lang willen stilzitten. Voor dergelijke kinderen zijn er daarom doe-boekjes. Het wilde dierenorkestZulke boeken bevatten over het algemeen niet te veel tekst. Je leest dus een deel voor en laat het kind zelfstandig andere handelingen plegen. Ook boekjes met raadsels, muziek en vrolijke illustraties vallen in de smaak bij kinderen die niet van stilzitten houden. Klinkt daarom een dergelijk gevarieerd boekje als het beste voorleesboek voor jouw kind? Dan kun je kiezen voor het boek Het wilde dierenorkest.

Het boek Het wilde dierenorkest zorgt voor een magische ervaring. Er hoort bij het boek namelijk een gratis app met muziek, raadsels en vrolijke illustraties. Daarom is dit boekje wellicht het beste voorleesboek voor jouw kind. In het boek neemt Maestro Muis de lezer en luisteraar mee op een betoverende reis over land en zee. Je ontdekt bovendien de geheimen van verschillende dieren. Denk maar aan kleine kevers, zwierige zwanen, jakkerende jachtluipaarden en waanzinnige walvissen. Op elke pagina zoek je bovendien naar de verborgen bezige bij. Ook kun je allerlei raadsels oplossen. Je verveelt je dus geen moment wanneer je dit boek samen met je kind bekijkt!

Eigenschappen van het boek Het wilde dierenorkest:

 • Je kunt dit schattige boekje voorlezen aan kinderen vanaf ongeveer 5 jaar.
 • Het geheel wordt helemaal afgemaakt door de kleurrijke en geestige illustraties.
 • In dit boek komen verhalen, klassieke muziek en raadsels bijeen in een knap georkestreerd geheel.
 • Dit boekje bevat een avontuur over land en zee waarbij je de geheimen van verschillende dieren ontdekt.

3. Nijntje aanwijsboek

Hierboven hebben we gesproken over kinderen die niet zo dol zijn op voorleesverhalen. Dergelijke kinderen kunnen meestal niet te lang stilzitten. Daarom vinden ze lange verhalen maar niets. Om toch de hersentjes van deze Nijntje aanwijsboekkinderen te ontwikkelen, ga je op zoek naar andere typen boeken. Denk maar aan doe-boeken en boeken met geluid. Echter, je kunt ook gerust kiezen voor een aanwijsboek. Je kind is op die manier actief bezig terwijl jij enkele regeltjes uit het boek voorleest. Wij kennen een dergelijk boekje, uit een populaire reeks, dat wellicht het beste voorleesboek voor jouw kind is. Hier verwijzen we naar het boek Nijntje aanwijsboek.

Het Nijntje aanwijsboek is wellicht het beste voorleesboek voor jouw kind. In dit grote, stevige boekje staan er enorm veel plaatjes. Jij benoemd de woorden die aan de onderkant van de pagina staan. Vervolgens mag je kind aanwijzen war het betreffend voorwerp staat. Het kind verveelt hier niet gauw van, omdat er per spread een thema centraal staat. Hierdoor worden de plaatjes ook niet eentonig. Je kunt thema’s verwachten zoals “in het verkeer” en “op de boerderij”. De zeer herkenbare thema’s vallen in de smaak bij de meeste kindertjes. Laat je kind dus allerlei nieuwe woordjes leren en geniet samen met hem/haar van dit aanwijsboekje!

Eigenschappen van het boek Nijntje aanwijsboek:

 • Dit aanwijsboek is groot, stevig en zit boordevol plaatjes.
 • Per spread staat er een thema centraal zoals “op de boerderij”.
 • Je kunt dit boekje behandelen met kindertjes vanaf ongeveer 1 jaar.
 • Aan de onderkant van elke pagina staan de woorden genoemd, inclusief lidwoorden.

4. Gewoon zoals je bent voorleesboek

Mensen vergelijken zichzelf vaak met anderen. Dit gebeurt al vanaf we heel jong zijn. Denk er maar aan dat je als kind vergeleek of jij meer speeltjes had dan je broertje/zusje. Als volwassenen vergelijken we misschien onzeGewoon zoals je bent auto met die van onze buren. Hoewel het normaal is om jezelf met anderen te vergelijken, moet je niet jaloers worden. We zijn allemaal uniek en niemand is beter dan een andere. Wil je je kind al op jonge leeftijd over dit thema leren? Dan kennen we het beste voorleesboek voor jouw kind. We verwijzen hier naar het boek Gewoon zoals je bent.

In het boek Gewoon zoals je bent ontdek je dat een kleine olifant zichzelf vergelijkt met andere dieren. Hij loopt namelijk in een lange rij met dieren. Nieuwsgierigheid maakt dat hij steeds uit de rij gaat. Hij wil namelijk de andere dieren bekijken. Zo is hij onder de indruk van de superlange steltpoten van de giraf. Ook de puntige prikhoorns van de gnoes vindt hij interessant. Daarnaast maken de hap-snap-tanden van de krokodil een indruk op hem. Hij vindt dan dat hij niet uniek is. Uiteindelijk ontdekt hij dat zijn eigenschappen ook indrukwekkend zijn. Is dit schattige boekje daarom het beste voorleesboek voor jouw kindje?

Eigenschappen van het boek Gewoon zoals je bent:

 • Dit boekje kun je voorlezen aan kindertjes vanaf ongeveer 4 jaar.
 • In principe kun je kinderen met dit verhaal leren over zelfvertrouwen.
 • Tijdens het voorlezen van het boekje geniet je van de schattige illustraties.
 • Het boek gaat over een kleine olifant die zichzelf vergelijkt met andere dieren.

5. De Gorgels – En toen

Het eerste boek dat we hebben gerecenseerd maakt deel uit van een populaire reeks. Heeft je kind dat boekje al gelezen? Of zoek je gewoon naar een interessant doe-boekje? Dan kennen wij het beste voorleesboek voor jou. We verwijzen hier naar het boek De Gorgels – En toen. Met dit boekje kan je kind op zoek gaan naar zijn/haar eigen geschiedenis. Het gaat namelijk om een invulboekje dat het kind samen met de familie kan invullen. In het boek vind je zelfs een uitklap-stamboom. Je weet dus van tevoren dat je samen met je kindje zal genieten van dit boekje. Is dit exemplaar daarom het beste voorleesboek voor jou en je kind?

In het boek De Gorgels – En toen gaat Melle stiekempjes in het werkhuisje van opa. Zachtjes vraagt hij aan opa wat hij op dat moment maakt. Van schrik gooit opa een stuk klei naar Melles hoofd. Het stukje klei raakt Melle niet, omdat hij wegduikt. Hierdoor belandt de klei in een open kast. Vervolgens moet Melle naar het stukje klei zoeken. Hij ontdekt in de kast een doos met een geheim. Welk geheim zal het zijn? Misschien heeft het te maken met de generaties die bijdragen aan zijn geschiedenis… Ontdek interessante weetjes, grappige gebeurtenissen, geheimen van vroeger en lees bijzondere verhalen voor! Dat alles kan door dit boekje voor te lezen.

Eigenschappen van het boek De Gorgels – En toen:

 • Het boek bevat een uitklap-stamboom.
 • Samen met de Gorgels gaat je kind op zoek naar zijn/haar eigen geschiedenis.
 • Dit unieke boekje is bedoeld om samen te lezen en om met je familie in te vullen.
 • Je kunt dit boekje voorlezen aan je kind, maar het is eigenlijk gericht op kinderen vanaf ongeveer 8 jaar.