Boeken worden geschreven voor personen van alle leeftijden. Als je dus op zoek gaat naar een nieuw boek, dan is het handig om te letten op de doelgroep. Boeken voor de allerjongsten gaan dus over andere onderwerpen dan boeken voor volwassenen. Ook al komen de thema’s wellicht overeen, dan wordt het onderwerp anders omschreven. Het is daarom handig om gericht naar nieuwe boeken te zoeken. Zoek je naar het beste voorleesboek voor kinderen van 5 t/m 7 jaar? Dan kun je kiezen voor boekjes waar het kind zelf uit kan lezen. Desgewenst kun je ook kiezen voor boekjes waar je kind zelf in kan bladeren. Hierdoor zorg je voor leesplezier voor je kind. Wij helpen je middels dit artikel om het beste voorleesboek voor kinderen van 5 t/m 7 jaar te vinden.

Beste voorleesboek voor kinderen van 5 t/m 7 jaar van 2020

Over het algemeen zijn kinderboeken voor 5- tot 7-jarigen gevarieerd en leuk geïllustreerd. Hierdoor zorgen deze boeken voor veel leesplezier. Als je een lijstje bekijkt, dan kom je tevens allerlei bekende schrijvers tegen. Daarnaast vind je diverse speelboeken. Ook komen de thema’s voor kinderen van deze leeftijd vaak overeen. Gedachten rond het thema vriendschap zijn bijvoorbeeld zeer geliefd onder kinderen. Zoek je dus naar het beste voorleesboek voor kinderen van 5 t/m 7 jaar? Dan ben je hier op het juiste adres. We hebben namelijk een top 5 voor je samengesteld met de best verkochte boeken voor deze leeftijdsklasse. Je kind zal dus waarschijnlijk genieten van het boek dat je selecteert. Lees de recensies en kies gemakkelijk het beste voorleesboek voor kinderen van 5 t/m 7 jaar uit!

1. De Gorgels

Kinderen van 5 jaar voelen zich al vrij groot. Ze gaan namelijk al naar school en leren van alles. Hierdoor vinden velen van hen peuterboekjes niet leuk meer. Nu heb je dus als taak om boekjes te selecteren die hen aantrekken. Vaak is het handig om een boek te selecteren uit de belevingswereld van je kind. Toch hoeft het boek niet altijd realistisch te zijn. Kinderen hebben namelijk een grote fantasie. Is een fantasieboek daarom het beste voorleesboek voor kinderen van 5 t/m 7 jaar? Dan kun je kiezen voor het boek De Gorgels. Als je kind dol is op fantasierijke boeken, dan is dit boek ideaal voor hem/haar. Het kind zal dit boek wellicht het beste voorleesboek voor kinderen van 5 t/m 7 jaar vinden…

De Gorgels

In het boek De Gorgels wordt Melle midden in de nacht wakker. Hij ziet een vreemd wezentje op de rand van zijn bed. Het wezentje lijkt op een bolletje wol met harige, puntige oren, beentjes en armpjes. Zodra Melle het licht aandoet, is het wezentje verdwenen. Wanneer Melle op school vertelt wat hij heeft gezien, wordt hij uitgelachen. Ook zijn vader, die bioloog is, gelooft er niets van. Hij geeft namelijk aan dat dergelijke wezentjes niet bestaan. Melle weet echter zeker wat hij gezien heeft. Hoe kan hij iedereen overtuigen van hetgeen hij heeft gezien? Zal het wezentje terugkomen? Daar kom je allemaal achter wanneer je het boek leest.

Eigenschappen van het boek De Gorgels:

2. Woezel & Pip en de tijdmachine

De meeste kinderen zien zichzelf als avonturiers. Ze willen daarom steeds nieuwe dingen ontdekken. Dit doen ze ook wanneer er expliciet aan hen is gezegd om bepaalde dingen niet te doen. Alle ouders weten dit, omdat ze zelf ook zo ongehoorzaam waren. Daarom zijn er ook enorm veel boeken over dergelijke onderwerpen geschreven. Wil je een verhaal over een dergelijk spannend avontuur voorlezen aan jouw kind? Dan weten we welk boek het beste voorleesboek voor kinderen van 5 t/m 7 jaar is. Hier verwijzen we naar het boek Woezel & Pip en de tijdmachine. We zeggen niet zomaar dat dit boek het beste voorleesboek voor kinderen van 5 t/m 7 jaar is. Het boek is namelijk avontuurlijk.

Woezel & Pip en de tijdmachine

In het boek heeft Wijze Varen een tijdmachine gebouwd, die bijna klaar is voor vertrekt. Hij laat Woezel, Pip, Buurpoes, Vlindertje, Charlie en Molletje een kijkje nemen in de tijdmachine. Echter, het gezelschap mag nergens aan komen. Deze regel negeren ze. Woezel drukt namelijk toch op de groene knop. Hierdoor gaan ze allemaal van de dinotijd naar de riddertijd en van de toekomst naar de oertijd. Alleen lijkt iets niet te kloppen. Ze zien namelijk herkenbare dingen en horen bekende stemmen… Maken ze wel een echte reis? Lees meer over Woezel & Pip en de tijdmachine in het artikel over de beste kinderboeken.

Eigenschappen van het boek Woezel & Pip en de tijdmachine:

3. De Winkeltjes – Het Kinderboekwinkeltje

Over het algemeen bepalen wij als volwassenen welke boeken onze (jonge) kinderen lezen. Hierdoor lijkt het er voor sommige kinderen op alsof zij geen zeggenschap hebben op dit gebied. Dat is echter niet waar. Je kunt je kinderen namelijk gerust laten meebepalen welk boek je voor hen zal kopen. Hierdoor genieten ze extra van de voorleestijd. Wil je je kind voorbereiden op het zelf uitkiezen van een leuk boek? Dan doe je dat middels het beste voorleesboek voor kinderen van 5 t/m 7 jaar over dit onderwerp. We verwijzen hier naar het boek De Winkeltjes – Het Kinderboekwinkeltje. De naam van dit boek geeft je een beeld over het onderwerp. Ontdek waarom dit boek voor jouw kind het beste voorleesboek voor kinderen van 5 t/m 7 jaar is!

De Winkeltjes - Het Kinderboekwinkeltje

In het boek De Winkeltjes – Het Kinderboekwinkeltje werkt Tilly in een kinderboekwinkeltje. Doordat ze goed is in haar werk, heeft ze voor iedereen een leuk boek. Zo gaat Tom naar huis met het “Billenboek”. Voor Eefje kiest Tilly een woordjesboek uit. Ook opa wordt blij gemaakt met een moppenboek. Tilly organiseert zelfs kleurwedstrijden, ze leest voor en ze zorgt jaarlijks voor een feestelijke Kinderboekenweek. Eigenlijk laat Tilly je in dit boek precies zien welke werkzaamheden plaatsvinden in een kinderboekwinkeltje. Ook over de bijkomende activiteiten wordt er gesproken. Het is dus een leuk en leerrijk boekje voor kinderen tussen de vijf en zeven jaar.

Eigenschappen van het boek De Winkeltjes – Het Kinderboekwinkeltje:

4. Lotte en Roos 1 – Lotte & Roos. De meisjes tegen de jongens

We hebben je tools gegeven om gemakkelijk een nieuw boek uit te kiezen. Daarbij hebben we verwezen naar de doelgroep. Ook hebben we aangehaald dat het wellicht handig is om een thema uit de belevingswereld van je kind te selecteren. Dagelijks maken kinderen van alles mee, dus het is niet moeilijk om een herkenbaar boek uit te kiezen. Jonge kinderen vinden het bijvoorbeeld vaak leuk om jongens tegen meisjes te laten strijden. Hierbij kan het gaan om wie de beste cijfers behaalt, maar ook wie het hardst kan rennen. Klinkt een boek over dit onderwerp als het beste voorleesboek voor kinderen van 5 t/m 7 jaar? Dan is het boek Lotte en Roos 1 – Lotte & Roos. De meisjes tegen de jongens perfect.

Lotte en Roos 1 - Lotte & Roos. De meisjes tegen de jongens

Het boek Lotte en Roos 1 – Lotte & Roos. De meisjes tegen de jongens is zeer herkenbaar. Zo gaat het boek over de zusjes Lotte en Roos, van 5 om 7 jaar. Hun Opa Generaal past regelmatig bij hen op. Ook hun joviale vader is vaak thuis. Samen maken de zusjes van alles mee. Zo verdwalen ze een keer tijdens een vakantie in de bergen. Een andere keer bouwen ze een iglo in de tuin. Op een dag krijgen ze nieuwe buren met zonen. Deze jongens zijn de buurjongens van Lotte en Roos. Het lijkt erop alsof de zusjes nooit vrienden zullen worden met de Zweedse Lasse en Joppe. De vier maken namelijk steeds ruzie. Wat denk jij? Zullen de buurkinderen vrienden worden?

Eigenschappen van het boek Lotte en Roos 1 – Lotte & Roos. De meisjes tegen de jongens:

5. Gorgels – De Gorgels en de grote operatie

Het eerste boek dat we hebben gerecenseerd gaat over fantasiewezentjes. Niemand gelooft in eerste instantie dat ze bestaan. Echter, ze zijn er werkelijk. De wezentjes hebben zelfs bewezen dat veel kinderen van hun avonturen houden. Daarom is er een complete boekenreeks over deze fantasiewezentjes geschreven. Is je kind ook een fan van de Gorgels? Dan kennen we het beste voorleesboek voor kinderen van 5 t/m 7 jaar over deze wezentjes. We hebben het hier over het boek Gorgels – De Gorgels en de grote operatie. Dit boek maakt deel uit van de boekenreeks de Gorgels en is even spannend als het eerste deel. Om deze reden is het boek wellicht het beste voorleesboek voor kinderen van 5 t/m 7 jaar.

Gorgels - De Gorgels en de grote operatie

In dit boek voelt de Gorgel Bobba voelt al dagen onrust. Het blijkt dat het stormt en hij ontdekt dat een grote golf Brutelaars aankomen. Deze Brutelaars trekken over het land. Brutelaars zijn de schurken in de verhalen over de Gorgels. Zij maken kinderen ziek. Ongeveer de helft van de kinderen in de naburige stad zijn in dit boek reeds ziek geworden. Daarom roept Bobba alle Buurgorgels naar buiten om hen te waarschuwen. Bijna alle Brutelaars worden verslagen door Bobba en Belia. Helaas blijkt op een bepaald moment dat Melle, de hoofdpersoon, ook ziek is geworden. Daarom zet Bobba een grote operatie in gang van Doorsluisgorgels, Waakgorgels en Geneesgorgels. Gorgels doen er namelijk alles aan om ervoor te zorgen dat hun Mensenkind weer beter wordt…

Eigenschappen van het boek Gorgels – De Gorgels en de grote operatie: