Het is nooit te vroeg om verhaaltjes voor te lezen aan kinderen. Zelfs als het kindje nog niet alles begrijpt, draagt voorlezen bij aan zijn/haar ontwikkeling. Je leert je kindje op die manier namelijk nieuwe woordjes. Daarbij kan het kind ook verbanden leggen, omdat kinderboeken meestal mooie illustraties bevatten. Wanneer je bezig bent een boekje voor te lezen, kan je kindje naar het boek grijpen. Dit is iets wat aangemoedigd moet worden. Het betekent namelijk dat het kindje het boek leuk vindt. Ook kan het betekenen dat je kindje actief deel wil nemen aan het voorleesproces. Speciaal voor deze momenten kies je voor het beste voel- en knisperboekje. Dergelijke boeken kan je kind vastpakken. Soms maken de boekjes ook leuke geluiden. Wij helpen je om het beste voel- en knisperboekje voor jouw kind te vinden.

Beste voel- en knisperboekje van 2020

We hebben je verteld wat het nut van voel- en knisperboekjes is. Door dergelijke boekjes voor te lezen, kan je kindje actief deelnemen aan het voorleesproces. Zelfs als jij de tijd even niet hebt om voor te lezen, kan je kind met deze boeken spelen. Meestal hebben ze immers het perfecte formaat voor kinderhandjes. Daarnaast creëren deze boekjes, vanwege het knisperend geluid dat ze maken, vaak ook nieuwsgierigheid bij kinderen. Er zijn enorm veel voel- en knisperboekjes. Hoe kun je dan het beste voel- en knisperboekje uitkiezen? Daar helpen wij je mee. We hebben namelijk een top 5 samengesteld met de best verkochte varianten. Vele ouders en ook kindertjes vinden deze boeken leuk. Om je op weg te helpen, hebben we ook elk boek gerecenseerd. Zo kies je dus gemakkelijk het beste voel- en knisperboekje uit.

1. Raad eens hoeveel ik van je hou

Elk boek bevat bepaalde leuke elementen. Zo bevat het ene boek een zeer boeiend verhaal. Een ander boek staat juist bekend om zijn prachtige illustraties. Weer andere boeken zijn voorzien van een belangrijke levensles. Het uitkiezen van een nieuw boek hangt dus helemaal van jouw voorkeuren af. Wat dacht je van een schattig boekje over liefde? Klinkt een dergelijk boek als het beste voel- en knisperboekje voor jouw kind? Dan is het boek Raad eens hoeveel ik van je hou zeker een aanrader. Dit boek gaat over liefde en bevat schattige illustraties van twee hazen, namelijk een vader en een zoon.

Raad eens hoeveel ik van je hou

Als je het boek Raad eens hoeveel ik van je hou leest, merk je meteen waarom zoveel personen ervan houden. Je ontdekt ook waarom het boek wellicht het beste voel- en knisperboekje is. In het boek maak je kennis met Hazeltje en Grote Haas. Dit tweetal houdt enorm veel van elkaar. Ze willen beiden aan de andere laten zien hoeveel liefde ze voor elkaar hebben. Daarom vergelijken ze de liefde die ze voor elkaar hebben steeds weer. Hierbij wint Grote Haas het steeds weer van Hazeltje, omdat hij groter is. Uiteindelijk begrijpen de hazen dat hoeveel ze van elkaar houden niet gemakkelijk gemeten kan worden.

Eigenschappen van het boek Raad eens hoeveel ik van je hou:

2. Rupsje Nooitgenoeg – Voelboek

Alle levende wezens hebben voeding en drank nodig om te overleven. Dat geldt niet alleen voor mensen, maar ook voor dieren. Er zijn veel kinderboeken die laten zien wat mensen en dieren met elkaar gemeen hebben. Alleen is het vaak zo dat dergelijke boeken op één onderwerp focussen. Denk er maar in dat de boekjes laten zien dat dieren ook ouders hebben. Een goed voorbeeld van een dergelijk boek is het boek dat we hierboven hebben gerecenseerd. Je kunt echter ook kiezen voor een boekje over een dier dat eet om te groeien. Klinkt een dergelijk boekje als het beste voel- en knisperboekje voor jouw kind? Kies dan voor het boek Rupsje Nooitgenoeg – Voelboek.

Rupsje Nooitgenoeg - Voelboek

Het boek Rupsje Nooitgenoeg – Voelboek is wellicht het beste voel- en knisperboekje over eten om te groeien. In het boek is er namelijk een rupsje dat uit een eitje kruipt. Vervolgens gaat dit rupsje op zoek naar eten. Je ziet per dag wat de rups eet. Zo eet hij op maandag een vrucht. Wanneer het rupsje heeft gegeten, zie je ook echt een gaatje in het papier. Dagelijks worden de hoeveelheden fruit groter. Dit is ook te zien aan het formaat van de bladzijden. Na een tijdje gaat de rups in een cocon. Daar blijft hij totdat hij een vlinder is. Je leert je kind dus niet alleen over eten om te groeien, maar ook over metamorfoses. Het boek is dus leuk én leerzaam!

Eigenschappen van het boek Rupsje Nooitgenoeg – Voelboek:

3. Papa is de allerbeste

In dit artikel hebben we reeds gesproken over een boekje over liefde. Daarbij ging het om de liefde tussen een vader en zijn zoon. Er zijn enorm veel kinderboeken geschreven over de liefde tussen kinderen en hun moeder. Echter, je komt iets minder boeken voor over liefde tussen vaders en hun kinderen. Gelukkig zijn er toch een paar toppers over vader-kind-liefde. Je kunt zelfs een boek uitkiezen over de bewondering die een kind voor zijn/haar vader heeft. Klinkt een dergelijk boek als het beste voel- en knisperboekje voor jouw kind? Dan raden we het boek Papa is de allerbeste. Dit boek is net zo liefdevol als het eerste boekje dat we hebben beschreven. Daarom is het boek voor jouw kind wellicht het beste voel- en knisperboekje.

Papa is de allerbeste

Nu ben je waarschijnlijk nieuwsgierig geworden naar de inhoud van het boek. In het boek Papa is de allerbeste maak je kennis met twee dinosaurussen. De grote is de vader en de kleine is zijn zoon. Het boek gaat over de bewondering die de kleine dinosaurus voor zijn vader heeft. Zo vertelt hij dat hij op de sterke schouders van zijn vader alles aankan. Hij vindt ook dat papa’s nek zo lang is, dat hij de sterren en de maan kan aanraken. Eigenlijk worden er grappige verbanden gelegd, die allemaal verwijzen naar bewondering. Deze verbanden hebben tevens te maken met wat papa dino en zijn kindje allemaal samen doen. Het boekje is daarom superleuk voor vaders om voor te lezen aan hun kindje(s).

Eigenschappen van het boek Papa is de allerbeste:

4. Flapjesboek naar bed met Nijntje

De meeste kinderen willen niet naar bed wanneer het bedtijd is. Daarom bedenken ze allerlei smoesjes om het slapengaan uit te stellen. Om dit gedrag te voorkomen of weg te werken, is het handig om een slaapritueel te ontwikkelen. Denk er bijvoorbeeld aan dat je je kind eerst wat laat eten. Vervolgens moet het kindje douchen en de tandjes poetsen en hierna volgt het slapengaan. Tussendoor kun je desgewenst ook een verhaaltje voorlezen om het kind tot rust te laten komen. Wil je je kind een nachtritueel aanleren, dat ook gevolgd wordt door zijn/haar lievelingsboekpersonage? Dan kun je het boek Flapjesboek naar bed met Nijntje voorlezen. Dit boek is wellicht het beste voel- en knisperboekje over een nachtritueel.

Flapjesboek naar bed met Nijntje

In het boek Flapjesboek naar bed met Nijntje is het bijna bedtijd voor Nijntje. Daarbij zie je precies wat dit konijntje allemaal doet voor het slapengaan. Eerst eet ze wat, vervolgens trekt ze haar pyjama aan en hierna moet ze de tanden poetsen. Vervolgens lezen mama en papa een boekje voor. Hierna mag Nijntje lekker in slaap vallen en fijn dromen. Vanwege de inhoud van het verhaal, is dit boekje ideaal om je kind voor te bereiden op bedtijd. Bovendien genieten kindertjes extra van het boek, omdat er op elke spread een makkelijk te openen flap is. Jonge lezertjes kunnen de flapjes dus zelf openmaken, om de geheimpjes van Nijntje te ontdekken. Is dit boek jouw beste voel- en knisperboekje?

Eigenschappen van het boek Flapjesboek naar bed met Nijntje:

5. Boer Boris – Boer Boris en de eieren

Het boek dat we hierboven hebben beschreven is afkomstig uit de boekenreeks Nijntje. Deze boeken zijn geliefd door vele kinderen. Zelfs ouders genieten van deze verhaaltjes, omdat ze voor kindertjes zeer herkenbaar zijn. Er zijn ook andere boekenreeksen die jonge kinderen aanspreken. Eén daarvan is de reeks over Boer Boris. Hij is eigenlijk een kleuter die een eigen boerderij heeft. Op de boerderij maakt hij van alles mee. Over het algemeen zijn het herkenbare dingen voor kinderen. Deze boeken bevatten vaak ook belangrijke levenslessen. Is een boek uit deze reeks daarom het beste voel- en knisperboekje voor jouw kind? Dan koop je binnenkort het boek Boer Boris – Boer Boris en de eieren.

Boer Boris - Boer Boris en de eieren

Het boek Boer Boris – Boer Boris en de eieren gaat over de kippen van de bekende boer. Zijn kippen hebben namelijk opmerkelijk kleurrijke eieren gelegd. Hierdoor vraagt de boer zich af of zijn kippen ziek zijn. Gelukkig is dat niet het geval. De kippen hebben namelijk in verband met Pasen kleurrijke eieren gelegd. Daarvoor hebben deze dieren extra hun best gedaan. Boer Boris laadt de eieren vervolgens op de trekker. Het is namelijk de bedoeling om de eieren door het hele land te verstoppen. De kippen van de boerderij gaan ook gezellig mee. Door een bijna-botsing met de paashaas gaan alle eitjes stuk. Van schrik leggen de kippen opnieuw eieren, alleen hebben deze niet zulke mooie kleuren. Hoe komt Boer Boris aan kleuren? Ontdek waarom dit boek het beste voel- en knisperboekje over Pasen is!

Eigenschappen van het boek Boer Boris – Boer Boris en de eieren: