Door de top 5 te vergelijken vind je hier het beste sprookjesboek van 2020!

De meesten van ons hebben als kinderen genoten van sprookjesboeken. We konden ons helemaal inleven in deze fantasieverhalen en kraakten voor de ridders en prinsessen. De meeste sprookjes hadden ook een positief einde, waardoor we met een voldaan gevoel naar bed gingen. Hoewel elk kind anders is, kun je sprookjes voorlezen aan kinderen vanaf ongeveer 6 jaar. Het is daarbij slechts belangrijk dat het kind zijn gevoelens in taal kan uitdrukken. In sprookjes zijn de karaktertrekken en emoties van de personages heel extreem. Hierdoor is het al vanaf het begin duidelijk wie slecht is en wie goed is. Wil je binnenkort het beste sprookjesboek voorlezen aan jouw kind? Dan ben je hier op het juiste adres. Wij helpen je om het beste sprookjesboek uit te kiezen.

Beste sprookjesboek van 2020

Er zijn door de jaren heen enorm veel sprookjesboeken geschreven. De meeste sprookjes hebben een positief einde, maar er zijn ook sprookjes met een somber einde. Het ligt dus aan jou welke sprookjes je geschikt vindt voor jouw kind. Zelfs als je weet welk type sprookjesboek je wil hebben, kan het uitkiezen van het beste sprookjesboek moeilijk zijn. Je hebt namelijk veel keuzemogelijkheden. Maak je echter geen zorgen, want wij helpen je op weg. We zijn voor je nagegaan welke boeken uit deze genre momenteel het beste verkocht worden. Aan de hand daarvan hebben we een top 5 samengesteld. Elk boekje hebben we afzonderlijk beschreven. Hierdoor is het uitkiezen van het beste sprookjesboek een fluitje van een cent. Lees gauw het onderstaande artikel!

1. Disney Princess – Het magische 1-minuut verhalenboek

Aangezien de meeste kinderen dol zijn op sprookjesboeken, zijn er enorm veel boekjes beschikbaar. Je kunt echter nagaan van welk type sprookje je kind het meest houdt. Misschien is het kind dol op de sprookjes die hij/zijDisney Princess - Het magische 1-minuut verhalenboek op de televisie ziet. Dan kun je bijvoorbeeld denken aan sprookjes over Disney prinsessen. Deze zijn geliefd bij vele kinderen en vooral meisjes. De verhaaltjes zorgen namelijk voor een nacht vol zoete dromen. Is daarom het beste sprookjesboek voor jouw kleine prins of prinses een boekje over Disney prinsessen? Moet dit boekje bovendien korte verhalen bevatten? Dan kies je voor het boek Disney Princess – Het magische 1-minuut verhalenboek.

De naam van het boek spreekt voor zich. Dit is een verhaalboek met korte verhalen over Disney prinsessen. Daarom is het boek wellicht het beste sprookjesboek voor jouw kind. Met dit boek betovert de magische wereld van Disney jong en oud. Je beleeft namelijk de mooiste avonturen samen met Rapunzel, Assepoester, Sneeuwwitje, Belle en andere Disney prinsessen. Lees dus gerust de vele korte verhaaltjes voor terwijl je samen op de bank of in bed kruipt met je kindje. Jullie zullen samen genieten van een prachtig voorleesmoment vol betovering en magie. Hierna kan je kindje heerlijk slapen en zoet dromen.

Eigenschappen van het boek Disney Princess – Het magische 1-minuut verhalenboek:

 • Dit boek voor kindertjes van alle leeftijden bevat korte verhalen.
 • Je komt magische verhalen tegen van Belle, Rapunzel en veel meer.
 • Door dit boekje voor te lezen, ontwikkel je de woordenschat van je kindje.
 • Het inlevingsvermogen van je kind wordt gestimuleerd wanneer je dit boekje voorleest.

2. Marvel – Het Grote Verhalenboek

Hierboven hebben we het gehad over een sprookjesboek met verhalen over Disney prinsessen. Hoewel er ook genoeg kleine prinsjes zijn die van deze verhalen genieten, is dat boek voornamelijk gericht op meisjes. Ben je Marvel - Het Grote Verhalenboekdaarom op zoek naar het beste sprookjesboek voor jongens en/of stoere meiden? Dan hebben we goed nieuws voor je. We kennen namelijk een boekje over Marvel superhelden. Dit boek heet Marvel – Het Grote Verhalenboek en is wellicht het beste sprookjesboek voor stoere jongens. In het boek kom je namelijk de coolste verhalen tegen over je favoriete superhelden. De verhalen in het boek zijn relatief kort, waardoor je ze in ongeveer 5 minuten kunt lezen!

Als je kiest voor het Marvel – Het Grote Verhalenboek dan genieten zowel grote als kleine Marvel-fans van de verhalen. Zal papa vanaf nu de verhaaltjes voorlezen? In het boek kom je namelijk vele spannende avonturen tegen van onder andere Spider-Man, Iron Man, Hulk en Captain America. Je komt ook verhalen tegen van andere superhelden. Om het voorlezen nog leuker te maken, kun je je kindje zelf een verhaaltje laten uitkiezen. Hierdoor is er geen vaste volgorde, waardoor jij en je kind steeds weer aangenaam verrast zijn. Laat je gezellig meevoeren in een wereld vol avontuur, spanning en humor. De kleurrijke illustraties zorgen bovendien voor een levendige ervaring.

Eigenschappen van het boek Marvel – Het Grote Verhalenboek:

 • Je kunt dit boekje voorlezen aan kinderen vanaf ongeveer 3 jaar.
 • Dit boekje stimuleert het inlevingsvermogen van kleine superhelden.
 • Lees dit boekje voor en ontwikkel op een speelse manier de woordenschat van je kind.
 • Na deze 5-minuut verhalen voor te lezen, kan je kind dromen over de stoerste Marvel-verhalen.
 • Met dit boek beleef je de coolste avonturen met Hulk, Spider-Man, Captain America en Iron Man.

3. Het grote voorleesboek voor rond de 3 jaar

Zoals de meesten van ons weten, heeft elk boek een bepaalde doelgroep. Je leest daarom geen boeken voor volwassenen voor aan kleine kinderen. Omgekeerd zal een volwassene minder geïnteresseerd zijn in een Het grote voorleesboek voor rond de 3 jaarboek voor kleine kinderen. Het is daarom gemakkelijk om een geschikt boek uit te kiezen voor kinderen van een bepaalde leeftijd. Heb je een kind van ongeveer 3 jaar en ben je op zoek naar het beste sprookjesboek voor hem/haar? Dan kennen we het perfecte boekje, namelijk Het grote voorleesboek voor rond de 3 jaar. De titel van dit boek spreekt voor zich. Het gaat hier om een boek dat speciaal geschreven is voor kinderen van ongeveer 3 jaar. Daarom is het boek het beste sprookjesboek voor jouw peuter.

De auteur van het boek begrijpt dat er voor kinderen van (bijna) drie jaar veel verandert. Ze moeten opeens gebruik maken van de grote wc, krijgen een bed voor grote kinderen, enzovoorts. Er is gelukkig nog genoeg tijd om te spelen en te ontdekken. Denk maar aan een bezoekje aan de dierentuin, het knuffelen van hun huisdieren en zich verkleden als een superheld. Daarom is het Het grote voorleesboek voor rond de 3 jaar geschreven. Het boek zit namelijk boordevol verhalen, prenten en versjes van diverse bekende schrijvers en tekenaars. Je komt klassieke en nieuwe werken tegen over alledaagse gebeurtenissen. Het boek bevat daarnaast ook sprookjes en dierenverhalen. Peuters komen dus goed aan hun trekken wanneer je dit boek voorleest!

Eigenschappen van het boek Het grote voorleesboek voor rond de 3 jaar:

 • Dit boekje is geschikt voor kinderen vanaf ongeveer 3 jaar.
 • Je komt in dit boek bekende personages tegen zoals Dikkie Dik, Woezel & Pip, enzovoorts.
 • Het boek bevat verhalen, versjes en prenten van verschillende bekende schrijvers en tekenaars.
 • In het boek kom je herkenbare alledaagse gebeurtenissen tegen, maar ook sprookjes en dierenverhalen.

4. Grimm

Sommige sprookjes zijn niet meer weg te denken uit onze samenleving. Een goed voorbeeld van dergelijke sprookjes zijn de sprookjes van de gebroeders Grimm. Deze sprookjes kom je vroeg of laat ergens tegen. Ze staan namelijkGrimm in verschillende verhaalboeken, maar vele verhalen uit deze reeks zijn ook verfilmd. Wil je je kind daarom kennis laten maken met de geweldige sprookjes van Grimm? Dan kennen wij het beste sprookjesboek voor jou, namelijk het boek genaamd Grimm. Dit boek bevat vele “er was eens” en “ze leefden nog lang en gelukkig” verhalen. Je komt allerlei personages tegen zoals kabouters, toverfeeën, boze stiefmoeders, enzovoorts. Bevat jouw beste sprookjesboek dergelijke avontuurlijke verhalen?

Als je antwoord op de bovenstaande vraag “ja” is, dan is het boek Grimm perfect voor jou. In de sprookjes in dit boek weet het goede bijna altijd het kwade te overwinnen. Hierdoor kan je kind, nadat je het verhaal hebt voorgelezen, gerust gaan slapen. Het leuke van deze uitvoering van het boek is dat het lijkt op een prentenboek. Er is dus op iedere pagina een illustratie te zien. Gelukkig zijn geen twee prinsessen hetzelfde en heeft ieder sprookje een eigen sfeer. Jong en oud genieten hierdoor van de verhalen en illustraties. Lees dit boekje dus gauw voor aan jong kleine prinses of ridder!

Eigenschappen van het boek Grimm:

 • Dit boek is een speciale uitgave, die oogt als een prentenboek.
 • Bij deze verhalen weet het goede bijna altijd het kwade te overwinnen.
 • In het boek kom je bekende sprookjes tegen van de gebroeders Grimm.
 • Illustraties in het boek zijn uniek en geven ieder sprookje een eigen sfeer.

5. Het grote voorleesboek voor rond de 4 jaar

We hebben eerder in dit artikel gesproken over een boek voor driejarigen. Eigenlijk zijn dergelijke verhalen ook geschikt voor wat oudere kinderen. Alleen willen kinderen vaak niet luisteren naar verhalen die voorHet grote voorleesboek voor rond de 4 jaar “kleintjes” bestemd zijn. Ben je daarom op zoek naar een dergelijk boek, maar moet het boek gericht zijn op kinderen van ongeveer 4 jaar? Dan is het beste sprookjesboek voor jou het boek Het grote voorleesboek voor rond de 4 jaar. Voor kinderen van ongeveer 4 jaar is dit wellicht het beste sprookjesboek. Het boek bevat namelijk herkenbare en grappige verhalen speciaal voor deze doelgroep. Hierdoor vindt deze doelgroep het zalig om naar de verhaaltjes te luisteren.

Net zoals bij het boek voor driejarigen is er ook hier rekening gehouden met de belevingswereld van de doelgroep. Zo willen vierjarigen zoveel mogelijk alles zelf doen. Ze gaan bovendien naar de grote school, waar ze letters leren lezen en leren tellen. Deze doelgroep maakt ook veel nieuwe vriendjes. Het is niet verbazingwekkend dat verhalen in Het grote voorleesboek voor rond de 4 jaar ook over dergelijke zaken gaan. Je komt in dit boek namelijk ook nieuwe en klassieke verhalen, versjes en tekeningen van bekende schrijvers en tekenaars tegen. Behalve herkenbare alledaagse gebeurtenissen vind je in het boek ook dierenverhalen. Iedere kleuter komt dus aan zijn trekken!

Eigenschappen van het boek Het grote voorleesboek voor rond de 4 jaar:

 • Dit boek kun je voorlezen aan kinderen vanaf ongeveer 3 of 4 jaar.
 • Je komt in het boek nieuwe en klassieke verhalen, versjes en tekeningen tegen.
 • Bekende schrijvers en tekenaars hebben samengewerkt om dit boek te creëren.
 • In het boek zitten er verhalen over herkenbare, alledaagse gebeurtenissen, maar je komt ook dierenverhalen tegen.
 • Het boek bevat verhalen over bekende personages zoals de kinderen van de Grote Beer, Jip & Janneke, Spuit Elf, enzovoorts.