Zoek je naar het beste Roald Dahl boek van 2020? Hier vind je de top 5!

Als je op zoek gaat naar een kinderboek, kun je op diverse zaken letten. Denk er maar aan dat je kunt kiezen voor een boek voor een bepaalde doelgroep. Het is ook handig om te letten op het thema van het boek. Waar velen van ons niet op letten is de auteur van diverse boeken. Een bekende auteur zoals Roald Dahl mogen we niet vergeten. Hij heeft namelijk allerlei prachtige boeken geschreven voor jong en oud. Sommige van zijn boeken zijn zelfs zo goed bevonden, dat ze zijn verfilmd. Het kan dus niet misgaan als je kiest voor een boek van deze schrijver. Ben je daarom op zoek naar het beste Roald Dahl boek? Dan ben je hier op het juiste adres. Wij helpen je om geweldige boeken van deze auteur te vinden. Lees dus gauw verder en kies het beste Roald Dahl boek zelf uit!

Beste Roald Dahl boek van 2020

De meesten van ons hebben al eens boeken van Roald Dahl gelezen. Als je de boeken niet hebt gelezen, heb je wellicht de films gezien. Zowel de boeken als de films zijn namelijk razend populair. Heb je toch hulp nodig om het beste Roald Dahl boek te vinden? Dan hoef je niet te vrezen. We zijn namelijk voor je nagegaan welke boeken van deze auteur op dit moment het beste worden verkocht. Aan de hand van dit onderzoek hebben we een top 5 samengesteld. Alle boeken in deze top 5 zijn geweldige boeken. Je kunt dus gerust kiezen voor het boek dat je het meest aantrekt. We beschrijven alle vijf boeken, dus je kunt de verschillende boeken gemakkelijk met elkaar vergelijken. Zo ontdek je zelf welk boek het beste Roald Dahl boek voor jou is.

1. Matilda

In de inleiding hebben we gesproken over de manieren waarop je een kinderboek kunt uitkiezen. Wat we niet hebben aangehaald, is dat je op basis van een levensles een boek kunt uitkiezen. Een mooie levensles is bijvoorbeeld dat Matildawe allemaal weleens nare dingen meemaken. Wil je jouw kind deze levensles leren door hem/haar het beste Roald Dahl boek over dit onderwerp te geven? Dan kun je kiezen voor het boek Matilda. Dit boek is voor jouw kind wellicht het beste Roald Dahl boek. Het fantastische kinderboek focust namelijk op deze levensles. Hoewel de situatie er eerst hopeloos uitziet, heeft het boek toch een goed einde.

In het kinderboek ontmoet je een briljant meisje. Hoewel ze gevoelig is, kan ze geweldig goed leren. Ze is zelfs zo begaafd dat ze al als een volwassene kon praten toen ze anderhalf was. Toen ze drie jaar was, kon ze lezen. Bovendien las ze al voordat ze vijf was boeken van wereldberoemde schrijvers. Haar ouders begrijpen haar gave helaas niet. Daarom behandelen ze haar als een onderkruipsel. Ze vinden haar maar een lastig kind en dulden haar totdat ze haar het huis uit kunnen sturen. Ook op school gaan dingen niet helemaal zoals ze wil. Het hoofd van de school is een vreselijk mens. Alleen haar klassenleerkracht behandelt haar goed. Uiteindelijk besluit Matilda zich goed kwaad te maken. Ze bedenkt daarom heel slimme straffen voor haar ouders en uiteindelijk ook voor het hoofd van de school…

Eigenschappen van het boek Matilda:

 • Dit boek gaat over een hoogbegaafd meisje dat heel slecht wordt behandeld.
 • In het fantastische kinderboek kom je prachtige tekeningen tegen van een bekroonde illustrator.
 • De levensles in dit boek is dat iedereen nare dingen meemaakt, maar dat je als mens sterk moet zijn.
 • Je kunt dit boek voorlezen aan kinderen vanaf ongeveer 5 jaar, maar oudere kinderen kunnen het ook zelf lezen.

2. Joris en de geheimzinnige toverdrank

Hierboven hebben we het gehad over een boek met een prachtige levensles. Eigenlijk bevatten de meeste verhalen van de bestsellerauteur mooie levenslessen. Het ligt dus aan jou om te kiezen voor een verhaal dat je leuk vindt.Joris en de geheimzinnige toverdrank Vele kinderen houden van experimenteren. Denk er maar eens aan wat er zou gebeuren als kinderen experimenteerden met toverdrankjes. Waarschijnlijk zouden er heel wat nare dingen gebeuren. Wat als je niet hoefde te fantaseren over dit gebeuren? Wil je je kind door middel van het beste Roald Dahl boek laten zien wat er allemaal mis kan gaan als iemand experimenteert met toverdranken? Dan geef je je kind het boek Joris en de geheimzinnige toverdrank.

Het boek Joris en de geheimzinnige toverdrank is wellicht het beste Roald Dahl boek voor jouw kind. In dit fantastische kinderboek met prachtige illustraties maak je kennis met Joris. Hij woont op een boerderij, ver van alles af. Daarnaast heeft hij een grootmoeder van wie hij eigenlijk niet houdt. Juist op deze grootmoeder moet hij op een zaterdagochtend in zijn eentje passen. Joris bedenkt een plan. Hij besluit om een toverdrankje te maken voor dat akelige, oude vrouwtje. In het drankje zet hij van motorolie tot varkenstabletten en zelfs kanariezangzaad. Grootmoeder, die niet beter weet, drinkt het mengsel. Hierna begint ze te groeien. Ze wordt steeds groter en gaat door het plafond en zelfs door het dak heen. Joris en zijn vader besluiten hierna om nog meer toverdrankjes te maken met alle gevolgen van dien…

Eigenschappen van het boek Joris en de geheimzinnige toverdrank:

 • Dit boek is gericht op kinderen vanaf ongeveer 7 jaar.
 • Je komt in dit boek prachtige illustraties tegen van Quentin Blake.
 • In het boek creëert Joris een geheimzinnige toverdrank die zijn grootmoeder enorm groot maakt.
 • Om het effect van het toverdrankje te annuleren besluiten Joris en zijn vader nog meer toverdrankjes te maken.

3. De heksen

Als kind leren we om samen te spelen met anderen. We leren ook dat het goed is om behulpzaam te zijn. Behulpzaam zijn en een loyale vriend zijn, zijn belangrijke eigenschappen die we eigenlijk allemaal moeten bezitten. De heksenHet is daarom goed om je kind van kleins af aan te leiden naar dit pad. Dat kun je goed doen door het boek De heksen aan je kind te geven. Dit boek is wellicht het beste Roald Dahl boek over vriendschap en behulpzaamheid. Als je het boek leest, komen ook onderwerpen zoals angsten overwinnen aan bod. Vanwege al deze positieve lessen is dit boek wellicht het beste Roald Dahl boek voor jouw kind.

In het boek De heksen wordt het verhaal verteld door een zevenjarig jongetje, dat bij zijn oma opgroeit. Het jongetje is wees geworden. Daarom voedt oma hem op. Zijn oma laat hem weten dat heksen echt bestaan. Bovendien hebben heksen een hekel aan kinderen. Het is de bedoeling dat heksen minimaal één keer per week een kind ombrengen. Dit verhaal zorgt voor schrik bij het jongetje. Helaas blijft het niet alleen bij een verhaal. Het jongetje is op den duur namelijk een getuige van de gruwelijke zaken van heksen. Dit komt doordat hij terecht komt in een zaal waarin alle Engelse heksen bijeenkomen. Ontsnapping is niet mogelijk. Kan het jongetje het opnemen tegen al die enge heksen?

Eigenschappen van het boek De heksen:

 • Dit boek gaat over gruwelijke heksen, die kinderen haten.
 • Je kunt dit boek geven aan kinderen vanaf ongeveer acht jaar.
 • Doordat het boek humoristisch en spannend is, spoort het kinderen aan om het te lezen.
 • In het boek heeft de Opperheks een toverdrank ontwikkeld die kinderen in muizen laat veranderen.

4. De Griezels

Sommige personen zijn van nature slecht. In het leven is het ’t beste om uit de buurt van dergelijke personen te blijven. Helaas heb je niet altijd de mogelijkheid om hen te vermijden. Als ze dan ook trachten om jouw leven De Griezelszuur te maken, dan moet je er wat aan doen. Is het beste Roald Dahl boek voor jou een boek over dit onderwerp? Moet het boek bovendien voorzien zijn van prachtige illustraties, die het verhaal levendig maken? Dan kennen wij het perfecte boek voor jou, namelijk het boek De Griezels. Dit boek is wellicht het beste Roald Dahl boek voor jou. Het gaat namelijk precies over dit thema, namelijk slechte personen, die aangepakt moeten worden.

Ben je nieuwsgierig geworden naar de exacte inhoud van het boek? Daar vertellen we je graag over. In het kinderboek De Griezels vormen meneer en mevrouw Griezel een bijzonder stel. Dit tweetal doet er alles aan om elkaar het leven zuur te maken. Ze stoppen bijvoorbeeld Reuzenkribbebijters in elkaars bed. Daarnaast serveren ze levende Kronkelspaghetti als avondeten. Helaas zijn ze niet alleen een last voor elkaar, maar ook voor de dieren. Het koppel zit de dieren voortdurend in de weg. Zo is meneer Griezel gek op vogelpastei. Hij droomt ook al jaren van zijn eigen grote ondersteboven-apencircus. Uiteindelijk kunnen de dieren het niet meer aan. Ze nemen daarom wraak. Wil je weten hoe? Lees het boek dan gauw!

Eigenschappen van het boek De Griezels:

 • Dit boek is gericht op kinderen vanaf ongeveer 6 jaar.
 • In het boek kom je prachtige tekeningen tegen van een bekroonde illustrator.
 • Het boek gaat over een bijzonder stel, meneer en mevrouw Griezel, die eigenlijk slechte mensen zijn.
 • Meneer en mevrouw Griezel zitten de dieren voortdurend in de weg totdat de dieren besluiten om wraak te nemen.

5. Sjakie en de grote glazen lift

De meesten van ons hebben het boek Sjakie en de chocoladefabriek gelezen. Als je het boek niet hebt gelezen, dan heb je de film vast wel gezien. Dat verhaal gaat over een jongen die een rondleiding krijgt door de Sjakie en de grote glazen liftgeheimzinnige chocoladefabriek van Willie Wonka. Deze fabriek is ongelooflijk, maar er schuilen in de fabriek grote gevaren. Uiteindelijk overleeft Sjakie het en daardoor is hij de winnaar. Maar wat gebeurt er hierna? Gelukkig kom je erachter wat er daarna gebeurt als je het vervolgboek leest. Voor jou is daarom het beste Roald Dahl boek het boek Sjakie en de grote glazen lift.

In Sjakie en de grote glazen lift zie je dat Sjakie zich bevindt in Willie Wonka’s grote glazen lift. Dit is precies het punt waar het vorige boek is geëindigd. Sjakie is niet alleen in de lift. Hij is daar met zijn ouders, grootouders en meneer Wonka. Doordat hij de enige was die zich goed heeft gedragen in de chocoladefabriek, is hij nu de eigenaar ervan. Helaas gaat ook nu niets volgens plan. Het geruzie van opoe Jakoba zorgt ervoor dat Sjakie te laat op de groene knop drukt. Hierdoor schiet de lift omhoog. Het gaat steeds sneller en steeds hoger. Sjakie vraagt aan meneer Wonka of ze te ver zijn gegaan. Het blijkt dat ze in de ruimte zijn beland en in een baan om de aarde vliegen. Hoe kan Sjakie dit avontuur tot een goed einde brengen? Dit spannende boek is vast wel jouw beste Roald Dahl boek!

Eigenschappen van het boek Sjakie en de grote glazen lift

 • Dit boek is gericht op kinderen vanaf ongeveer 7 jaar.
 • Hier gaat het om het vervolg van het verhaal “Sjakie en de chocoladefabriek”.
 • In het boek is Sjakie de nieuwe eigenaar van de chocoladefabriek van Willie Wonka.
 • Doordat er van alles misgaat, vliegen Sjakie, zijn familie en meneer Wonka in een baan om de aarde.