Door de top 5 te vergelijken, vind je hier het beste prentenboek van 2021!

Als je een prentenboek openslaat, bevind je je plotseling in een totaal andere wereld. Daarbij laten de illustraties je dingen zien, die je eigenlijk nog nooit met je eigen ogen hebt gezien. Je kunt bovendien woorden horen die je niet eerder hebt gehoord. Dergelijke boeken zorgen voor een spannende, grappige of herkenbare ervaring. Vanwege het bovenstaande, zijn prentenboeken een verrijking voor ieder kind. Er zijn zelfs vele verschillende boeken beschikbaar voor kinderen van allerlei leeftijden. Ook kom je boeken met verschillende thema’s tegen. Hierdoor komt elk kind aan zijn of haar trekken. Ben je daarom op zoek naar het beste prentenboek voor jouw kind? Dan ben je hier op het juiste adres. Wij helpen je namelijk middels dit artikel om het beste prentenboek voor jouw kleine spruit uit te kiezen.

Beste prentenboek van 2021

We hebben je hierboven verteld dat er verschillende soorten prentenboeken verkrijgbaar zijn. Denk maar aan boekjes voor kinderen van een bepaalde leeftijd of boeken met een specifiek thema. Als je daarmee rekening houdt, kun je gemakkelijk een leuk boekje voor jouw kind uitkiezen. Vind je het vanwege het ruime aanbod aan prentenboeken moeilijk om het ideale boekje uit te kiezen. Dan hebben wij een geschikte oplossing. We hebben namelijk aan de hand van de best verkochte exemplaren een selectie gemaakt. Deze selectie bestaat uit vijf boekjes. Je kunt dus het beste prentenboek voor jouw kind aan de hand van deze reeks uitkiezen. Hoe doe je dat? Lees eerst de beschrijvingen over alle vijf boekjes. Hierna vergelijk je deze boeken met elkaar. Tot slot concludeer je zelf welk boekje het beste prentenboek voor jouw kind is.

1. Samen hier

Als ouder wil je het beste voor je kind. Dat betekent dat je je kind al op jonge leeftijd bepaalde levenslessen bijbrengt. Wist je dat je al vanaf de geboorte van je kind mooie verhaaltjes aan hem/haar Samen hierkunt voorlezen? Het ligt slechts aan jou om te kiezen voor een verhaal met een mooie levensles. Wat dacht je van een boekje met de volgende boodschap? “Welkom op aarde. De aarde is soms een verwarrende plek. Echter, dit boek is je gids bij de start van je reis. Zelf zal je nog veel meer ontdekken.” Klinkt dit niet als een prachtige boodschap? Daar om is het boek Samen hier wellicht het beste prentenboek voor jouw kind.

Je hebt reeds gelezen wat de boodschap van het boekje Samen hier is. Aan de hand daarvan kun je concluderen dat dit boek wellicht het beste prentenboek voor jouw kind is. De levensles eindigt echter niet bij het bovengenoemde. Het boek laat kinderen ook zien dat het leven heel eenvoudig kan zijn. Je moet in het leven slechts aardig zijn. Daar komt het allemaal op neer. Vanaf het moment dat je het boekje openslaat, proef je de sfeer van warme liefde en zorgvuldigheid. Dit is niet eens raar. De auteur heeft namelijk het boekje geschreven in de eerste twee maanden van het leven van zijn zoon. Het boek is zelfs opgedragen aan de zoon van de auteur. Laat jouw kind dus ook dezelfde warmte voelen wanneer je het boekje voorleest!

Eigenschappen van het boek Samen hier:

 • Het verhaal is verteld met korte zinnetjes, die een vlot tempo hebben.
 • Nadat je dit tedere verhaal hebt voorgelezen, houd je er een warm gevoel van over.
 • De prenten in het boekje kun je vergelijken met schilderijen, die een poëtische schoonheid hebben.
 • Dit boek voor kinderen vanaf ongeveer 3 jaar heeft een grootse, maar tegelijkertijd ook kleine en breekbare insteek.

2. Over een kleine mol die wil weten wie er op zijn kop gepoept heeft

De meeste kinderboeken zijn voorzien van één of meer belangrijke levenslessen. Daarom is het handig om eerst na te gaan waarover een kinderboek gaat voordat je het koopt. Je kunt deze situatie ook Over een kleine mol die wil weten wie er op zijn kop gepoept heeftandersom aanpakken. Denk er maar aan dat je je kind iets specifieks wil leren. Dan kies je voor een boekje met het desbetreffende thema. Vind je het bijvoorbeeld belangrijk dat je kind opkomt voor zijn/haar rechten? Dan kennen we wellicht het beste prentenboek voor jou. Hier verwijzen we naar het boek Over een kleine mol die wil weten wie er op zijn kop gepoept heeft. Voor jouw kind is dit boekje wellicht het beste prentenboek.

Het boek gaat namelijk over een kleine mol. Op een dag steekt hij zijn kop boven de grond. Vervolgens landt er een sappige, bruine drol op zijn kop. De mol laat het niet daarbij. Hij gaat namelijk meteen op zoek naar de dader. In zijn onderzoek komt hij verschillende dieren tegen, zoals een duif, een paard en een haas. Ook een geit, koe en varken komt hij tegen. Elk van de dieren ontkent de dader te zijn. Ze hebben ook bewijs, omdat hun eigen drollen nier overeenkomen met de drol op zijn kop. De drollen zien er zelfs steeds anders uit. Hierdoor leren kinderen ook hoe drollen van verschillende dieren eruit zien. Uiteindelijk geven twee dikke, zwarte bromvliegen het juiste antwoord aan de mol. Hij neemt hierna wraak… Lees je het boek Over een kleine mol die wil weten wie er op zijn kop gepoept heeft binnenkort voor?

Eigenschappen van het boek Over een kleine mol die wil weten wie er op zijn kop gepoept heeft:

 • Dit boekje is gericht op kinderen vanaf ongeveer 1 jaar.
 • In het boek gaat een mol op zoek naar het dier dat op zijn kop gepoept heeft.
 • Kinderen leren verbanden te leggen als ze naar het verhaal luisteren en de prenten bekijken.
 • De levendige teksten in het boek laten zich door de spitse dialogen en de rijke woordenschat lekker voorlezen.

3. Hé, wie zit er op de wc?

Hierboven hebben we het gehad over een verhaal met als levensles opkomen voor je rechten. Dergelijke verhalen kun je voorlezen aan kinderen van alle leeftijden. De levensles is namelijk belangrijk voor Hé, wie zit er op de wcpersonen van alle leeftijden. Hetzelfde geldt ook voor bepaalde andere levenslessen. Denk er bijvoorbeeld aan dat je altijd moet proberen om achter de waarheid te komen. Hoewel dat soms betekent dat je geduldig moet zijn. Klinkt een verhaal met zo’n levensles als het beste prentenboek voor jou? Dan adviseren we je om het verhaal Hé, wie zit er op de wc? voor te lezen. Dit boek is wellicht het beste prentenboek voor jouw kind. Het leert kinderen namelijk over geduld, maar ook om te proberen om achter de waarheid te komen.

Het verhaal is eenvoudig in elkaar gezet. Beer moet hoognodig gebruikmaken van de wc. Hij loopt er daarom gauw naartoe. Helaas blijkt dat de deur op slot is. Beer weet niet wat hij daar nu mee moet. Hij klopt daarom op de deur en vraagt wie er op de wc zit. Er komt echter geen antwoord. Dit werkt enigszins frustrerend voor Beer, omdat hij dringend gebruik moet maken van het toilet. Na een poosje komt ook Varken aangelopen met een rol wc-papier onder zijn arm. Aangezien Beer er eerst was, sluit Varken achter hem aan. Daarna volgen ook Olifant, Tijger, Pinguïn, Aap en Giraf. Wie zit er nou eigenlijk op de wc en wanneer zal de deur open gaan? Lees het verhaal Hé, wie zit er op de wc? en ontdek wat er hierna gebeurt!

Eigenschappen van het boek Hé, wie zit er op de wc?:

 • Het boek leert kinderen om geduldig te zijn.
 • Dit boek is gericht op kinderen vanaf ongeveer 3 jaar.
 • Zowel kinderen als voorleesouders, juffen en meesters genieten van dit boek.
 • In het boek zit er iemand op de wc, maar degene reageert niet wanneer anderen op de deur kloppen.

4. Rupsje Nooitgenoeg – Voelboek

Velen van ons lezen verhaaltjes voor aan kindertjes vanaf ze zijn geboren. Dit is goed, omdat je bijdraagt aan de ontwikkeling van de hersentjes van het kind. Daarnaast verrijk je met bepaalde boekjes ook de Rupsje Nooitgenoeg - Voelboekwoordenschat van het desbetreffend kindje. Sommige boeken zijn echter beter geschikt voor wat oudere kinderen, terwijl andere boeken juist perfect zijn voor de allerjongsten. Heb jij een baby of dreumes in huis en zoek je naar het beste prentenboek voor hem/haar? Dan raden wij het Rupsje Nooitgenoeg – Voelboek aan. Dit boek is wellicht het beste prentenboek voor de jongste luisteraars. Het boek zit namelijk vol kleuren en vormen, waardoor het ook tot de verbeelding van heel jonge kinderen spreekt.

Het boek Rupsje Nooitgenoeg – Voelboek is niet zomaar een boekje. Dit boek is namelijk een prachtig voelboek. Dat betekent dat je peuter of dreumes meteen kennis kan maken met de kleurrijke wereld. Hij/zij krijgt namelijk de kans om de glimmende appel van het rupsje te voelen. Het kind mag daarnaast de zachte manen van een leeuw aaien. Ook volgt je kind met de vingers de lijnen van de cijfers e tot en met 5. Je houdt je kind met dit boekje dus gedurende langere tijd aangenaam bezig. Thema’s als dieren, vormen, cijfers, woorden en kleuren komen in dit boek aan bod. De thema’s zijn zelfs zodanig uitgewerkt dat ze de jonge doelgroep aanspreken.

Eigenschappen van het boek Rupsje Nooitgenoeg – Voelboek:

 • Je kunt dit boekje bekijken met kindertjes vanaf ongeveer 1 jaar.
 • De illustraties in het boek zien er mooi uit en zijn heel herkenbaar voor kinderen.
 • Elk plaatje heeft een ander voel-materiaal met hier en daar glitters en felle kleuren.
 • Hoewel het voelboek niet het verhaal vertelt van het rupsje, is het toch een leerrijk boekje.
 • Er zijn illustraties van het bekende rupsje in het boek verwerkt, maar er zijn ook nieuwe items in verwerkt.

5. Baby ziet… – kijkboek met spiegeltje 0-6 maanden

Het boekje dat we hierboven hebben beschreven is gericht op jonge luisteraars. Vele prentenboekjes zijn echter juist gericht op ietsje oudere kinderen zoals peuters en kleuters. Dat betekent gelukkig niet dat de Baby ziet... - kijkboek met spiegeltje 0-6 maandenallerjongsten onder ons worden vergeten. Ook voor baby’s zijn er namelijk speciale boeken ontwikkeld. Denk maar aan de reeks “Baby ziet”. Klinkt een boekje uit deze reeks als het beste prentenboek voor jouw baby? Dan kennen we het perfecte boekje voor jouw kindje. We verwijzen hier naar het boekje Baby ziet… – kijkboek met spiegeltje 0-6 maanden. Voor jouw baby is dit boekje wellicht het beste prentenboek.

Het principe van het boekje is eenvoudig. Er zijn eenvoudige patronen in het boekje verwerkt. Deze patronen zijn allemaal zwart-wit. Echter, om bepaalde delen van het boek te accentueren, vind je hier en daar een felle kleur. Het boek is dus helemaal op maat gemaakt van de waarneming van baby’s. Kijk maar naar de prachtige tekeningen, die de hersenen en visuele waarneming stimuleren. Je komt in het boekje allerlei leuke patronen tegen. Hierdoor is het boekje niet alleen leuk voor baby’s, maar ook voor de ouders of verzorgers. Om het boekje nog leuker te maken, is er aan de achterzijde gezorgd voor een spiegeltje. Zal je baby zichzelf herkennen? Bekijk het boekje Baby ziet… – kijkboek met spiegeltje 0-6 maanden gauw met jouw baby!

Eigenschappen van het boek Baby ziet… – kijkboek met spiegeltje 0-6 maanden:

 • Bekijk dit boekje met de allerjongsten en geniet samen met hen van de kleuren, patronen en het spiegeltje.
 • Vanaf ongeveer drie maanden trekken felle kleuren en patronen, die je ook in dit boekje tegenkomt, baby’s aan.
 • Door naar de patronen en kleuren in het boekje te kijken, worden de hersenen en visuele ontwikkeling gestimuleerd.
 • Baby’s van ongeveer twee maanden hebben een sterke voorkeur voor zwart-witpatronen en daarom bevat dit boekje dergelijke patronen.