We weten allemaal dat het belangrijk is om boeken aan kinderen voor te lezen. Je kunt eigenlijk niet vroeg genoeg beginnen. Daarom lees je verhaaltjes voor aan je baby en zet je deze trend voort naarmate hij/zij wat ouder wordt. Wanneer je kindje uiteindelijk zelf kan lezen, dan stimuleer je hem/haar door boekjes te kopen die hem/haar aantrekken. Eigenlijk kun je ook aan de gezichtsuitdrukking of houding van jonge kinderen zien welke boeken zij leuk vinden. Kinderen die al praten geven verbaal door welke boeken hen aantrekken. Een reeks die de meeste jonge kinderen leuk vinden is de reeks over Nijntje. Verhalen over dit konijntje scoren goed, omdat ze herkenbaar zijn voor jonge kinderen. Zoek je daarom naar het beste Nijntje boek? Wij helpen je om het beste Nijntje boek uit te kiezen.

Beste Nijntje boek van 2020

Nijntje is een wereldberoemd konijntje uit de bekende prentenboeken van Dick Bruna. Voor fans van dit konijntje zijn er enorm veel boeken beschikbaar. Je kunt zelfs speelgoed van dit konijntje kopen. Nu ben je echter op zoek naar het beste Nijntje boek. Doordat er zoveel varianten zijn, kan het uitkiezen van slechts 1 boek moeilijk zijn. Daarom helpen we je op weg. We begrijpen namelijk dat je waarschijnlijk de tijd niet hebt om te bladeren door alle boeken over dit konijntje. Om het uitkiezen van een dergelijk boek te vergemakkelijken, hebben we een top 5 voor je samengesteld. Deze top 5 is ontstaan aan de hand van de best verkochte boeken uit deze reeks. Doordat we elke variant uit de top 5 afzonderlijk recenseren, kun je gemakkelijk jouw beste Nijntje boek uitkiezen.

1. Nijntje oefent – Korte woordjes

Als je nagaat uit hoeveel boeken de Nijntje-reeks bestaat, dan sta je er versteld van. Over vrijwel elke situatie is er namelijk een verhaal geschreven. Hierdoor is het uitkiezen van een boekje wellicht moeilijk. Gelukkig helpen wij je op weg. Is het beste Nijntje boek voor jou geen verhaalboek, maar een oefenboek? Dan kennen we een boek waar je kind vast wel veel aan heeft. We verwijzen hier naar het boek Nijntje oefent – Korte woordjes. Dit boek is voor jouw kind wellicht het beste Nijntje boek. In het boek is er geen sprake van een verhaal. Het gaat hier immers om een oefenboek met korte woordjes. Desgewenst kun je het boekje los gebruiken of juist in combinatie met de Nijntje oefenkaartjes.

Nijntje oefent - Korte woordjes

Het ontstaan van dit boek is gemakkelijk te verklaren. De illustraties van Dick Bruna zijn eenvoudig. Hierdoor worden ze vaak gebruikt in de logopediepraktijk. Met het oog op deze informatie is de reeks Nijntje oefent ontstaan. Deze reeks is ontwikkeld in nauwe samenwerking met logopedisten en heeft als doel het stimuleren van de woordenschat. Je kunt op twee manieren met dit boekje oefenen. De passieve manier houdt in dat jij als ouder het woord benoemt en je kind het juiste plaatje aanwijst. Er is echter ook een actieve manier. Zo kun je je kind een plaatje laten zien en hem/haar het juiste woord laten benoemen…

Eigenschappen van het boek Nijntje oefent – Korte woordjes:

2. Nijntje aanwijsboek

Van de meeste boekjes uit de Nijntje reeks kunnen kinderen wat leren. Het maakt daarbij niet uit of het gaat om een bepaalde viering of gewoon over alledaagse gebeurtenissen. Denk je maar eens in dat je je kind met boeken uit deze serie kunt leren over Sinterklaas. Ook over logeren bij anderen of een bezoekje aan de grootouders zijn er Nijntje-verhalen geschreven. Heb je echter besloten dat je je kind gewoon losse woordjes en verbanden wil leren? Dan kennen wij het beste Nijntje boek voor jou. Eigenlijk gaat het hier om een boek net als het bovenstaande boek. Het boek waar we naar verwijzen heet Nijntje aanwijsboek. Aan de hand van de titel, kun je al concluderen waar het boek over gaat.

Nijntje aanwijsboek

Het boek Nijntje aanwijsboek is een groot en stevig boek met allerlei plaatjes. Deze plaatjes zijn verdeeld over spreads. Bovendien zijn de verschillende plaatjes geordend aan de hand van een bepaald thema. In het boek kom je onder andere thema’s tegen zoals in de natuur en familie en vrienden. Je kind leert hierdoor niet alleen nieuwe woordjes, maar ook waar deze woordjes verband mee hebben. Het gaat dus om een zeer leerrijk boek, waardoor het boek wellicht het beste Nijntje boek voor jou is. Als je meer over dit boek wil weten, verwijzen we je naar het artikel over het beste boekje voor baby. Daar hebben we dit boek ook gerecenseerd.

Eigenschappen van het boek Nijntje aanwijsboek:

3. Kleine Pluis

In het leven kan er van alles gebeuren. Het ene moment heb je een stabiel leven en het andere moment moet je je aanpassen aan een nieuwe situatie. Dit geldt ook voor het leven van kinderen. Soms staan wij er als volwassenen niet bij stil, maar ook kinderen hebben met van alles te kampen. Vaak hebben gebeurtenissen in het leven van kinderen te maken met keuzes die wij als volwassenen maken. Denk je maar eens in dat je nog een kindje wil hebben. Wanneer het kindje geboren wordt, moet de oudere broer/zus zich aan een nieuwe situatie aanpassen. Gelukkig kun je je kind voorbereiden op de komst van een broertje of zusje. Dit doe je door een boek voor te lezen. Wij kennen het beste Nijntje boek hiervoor, namelijk het boek Kleine Pluis.

Kleine Pluis

Het boek Kleine Pluis is het beste Nijntje boek over de komst van een baby. In dit boek hebben vader en moeder Pluis net aan Nijntje verteld dat ze een broertje of zusje krijgt. Nijntje is enorm blij met dit nieuws, want ze wordt nu grote zus. Ze danst van blijdschap door het huis. Ook maakt ze alvast een paar cadeaus. Dan komt de grote dag: de baby wordt geboren. Nijntje wordt hier helemaal stil van. Ze had namelijk niet verwacht dat de baby zo klein zou zijn. De volgende dag mag Nijntje de hele klas trakteren op beschuit met muisjes.

Eigenschappen van het boek Kleine Pluis:

4. Kiekeboe! wie zit daar, Nijntje?

In de inleiding van dit artikel hebben we je verteld dat er over vrijwel elke situatie een Nijntje-verhaal is geschreven. Aan de hand van de beschrijving van de bovenstaande boeken, heb je gezien dat dit waar is. Wil je je kind daarom ook door middel van een boek uit deze reeks het spel Kiekeboe leren spelen? Dan kennen wij het beste Nijntje boek voor jou. We verwijzen hier naar het boek Kiekeboe! wie zit daar, Nijntje?. Dit boek is wellicht het beste Nijntje boek over het spel Kiekeboe. Het boek laat je kind namelijk als het ware meedoen met dit spel. Vele kinderen vinden dit een leuke ervaring.

Kiekeboe! wie zit daar, Nijntje

In het boek Kiekeboe! wie zit daar, Nijntje? is er overal wel iets te ontdekken. Het gaat eigenlijk om Nijntje, die Kiekeboe speelt met haar familie en vrienden. Daarbij is het de bedoeling dat men zich verstopt en Nijntje hen gaat zoeken. Het lukt Nijntje niet om iedereen te vinden. Daarom help jij haar. Kijk bijvoorbeeld achter de blokken of er iemand daar verstopt zit. Misschien vind je de koe ook wel. De personen vind je doordat er in de bladzijden uitsparingen zitten. Je kunt er dus gemakkelijk doorheen kijken. Bovendien heeft het boekje een formaat dat gemakkelijk in de kleine handjes van baby’s en peuters ligt. Hierdoor kan je kindje ook zonder jouw toezicht met het boek spelen. In het artikel over het beste peuterboek hebben we dit boekje ook beschreven.

Eigenschappen van het boek Kiekeboe! wie zit daar, Nijntje?:

5. Flapjesboek naar bed met Nijntje

Vele ouders vinden het niet fijn om hun kinderen ’s nachts naar bed te sturen. De kinderen willen namelijk vaak nog niet naar bed. Daarom vragen ze je om nog een verhaaltje voor te lezen of om nogmaals naar de wc te gaan. Kinderen worden namelijk zeer inventief wanneer ze niet naar bed willen gaan. Om het slapengaan een beetje te vergemakkelijken, kun je een nachtritueel ontwikkelen. Als je kind zich daaraan houdt, wordt het slapengaan voor zowel hem/haar als jou aangenamer. Zoek je daarom naar het beste Nijntje boek over naar bed gaan? Dan raden we het boek Flapjesboek naar bed met Nijntje aan. Dit boek is wellicht het beste Nijntje boek over het nachtritueel.

Flapjesboek naar bed met Nijntje

In het boek is het bijna bedtijd voor Nijntje. Ben je benieuwd wat dit bekende konijntje doet voor het slapengaan? Je ontdekt precies wat Nijntje elke avond doet als je het boek Flapjesboek naar bed met Nijntje leest. Zoals bij vele andere kinderen, begint ook Nijntje’s nachtritueel met eten. Vervolgens trekt ze haar pyjama aan en poetst ze haar tanden. Hierna lezen haar ouders een boekje voor. Het is daarna tijd om te gaan slapen. Nijntje doet dus haar oogjes dicht en mag nu fijn dromen. Met dit vrolijke boekje kun je dus je kind voorbereiden op bedtijd. Om het boek nog leuker te maken, bevat het per spread een flapje. Jonge lezertjes kunnen deze flapjes openmaken om van alles te ontdekken… Ontdek meer over dit boek in het artikel over het beste voel- en knisperboekje!

Eigenschappen van het boek Flapjesboek naar bed met Nijntje: