De meeste kinderen vinden het prettig wanneer je aan hen voorleest. Het voorlezen van verhalen is bovendien belangrijk voor de ontwikkeling van de hersentjes. Je zorgt er namelijk voor dat het kind steeds nieuwe woorden leert. Ook wanneer het kind wat ouder is, is (voor)lezen belangrijk. Op die manier komt het kind nieuwe dingen over de wereld te weten. Hij/zij maakt daarnaast kennis met allerlei unieke denk- en zienswijzen. Als ouder heb je misschien niet altijd de tijd om voor te lezen. Daarnaast houdt niet elk kind van zelf lezen. Gelukkig zijn er luisterboeken. Dergelijke boeken worden door iemand anders voorgelezen. Zoek je daarom naar het beste luisterboek voor kinderen? Wij helpen je om gemakkelijk het beste luisterboek voor kinderen te vinden.

Beste luisterboek voor kinderen van 2020

Dat taal belangrijk is voor de ontwikkeling van kinderen én volwassenen weten de meesten van ons al. Daarom begrijpen we ook wat het nut is van regelmatig boeken lezen. Kun je echter niet altijd voorlezen of houdt je kind niet van zelf lezen? Dan doe je er goed aan om het beste luisterboek voor kinderen uit te kiezen. Deze boeken worden aan het kind voorgelezen. We begrijpen dat er veel luisterboeken zijn waar je uit kunt kiezen. Soms is het maken van een keuze hierdoor ingewikkeld. We zijn om deze reden voor je op zoek gegaan naar de best verkochte luisterboeken. Aan de hand van deze lijst hebben we een top 5 samengesteld. Elk van de boeken in de top 5 beschrijven we afzonderlijk. Je kunt de verschillende audioboeken dus met elkaar vergelijken. Zo kies je gemakkelijk het beste luisterboek voor kinderen uit.

1. Meester Jaap

Alle kinderen gaan vanaf een bepaalde leeftijd naar school. Daar maken ze kennis met andere kinderen. Uiteindelijk worden de kinderen vrienden en spelen ze samen. Op school krijgen kinderen ook een leerkracht toegewezen. Deze leerkracht verzorgt de lessen. Sommige leerkrachten kunnen goed met de leerlingen meeleven. Ze ondernemen dan allerlei leuke activiteiten met de kinderen. Andere leerkrachten houden zich strikt aan de les. Meestal zijn de strenge leerkrachten minder geliefd. Wil je je kind laten zien hoe leuk sommige leerkrachten de les maken? Wij kennen het beste luisterboek voor kinderen over dit onderwerp, namelijk het boek Meester Jaap.

Meester Jaap

Het boek Meester Jaap gaat over een leerkracht die af en toe een beetje gek doet. Hoewel hij wel een echte meester is, maakt hij de les leuk voor zijn leerlingen. Daarbij zorgt de meester ervoor dat er veel geleerd wordt, ook al vindt dit op een originele manier plaats. Zo mogen de kinderen samen met de meester lootjes trekken. Dan worden ze verrast. Daarnaast plannen ze leuke activiteiten samen, waaronder een kerstdiner met boerenkool op het menu. De meester zorgt zelfs ervoor dat de kinderen respect hebben voor elkaars achtergrond. Ook pesten wordt tegengegaan. Zie je waarom dit boek wellicht het beste luisterboek voor kinderen is? Als je er meer over wil lezen, kun je de beschrijving in het artikel over de beste kinderboeken lezen.

Eigenschappen van het boek Meester Jaap:

2. Elvis Watt, miljonair

We weten allemaal dat niet iedereen het financieel even goed heeft. Zo kunnen bepaalde gezinnen regelmatig op reis gaan, terwijl andere gezinnen met moeite eten op tafel zetten. Over het algemeen kennen jonge kinderen het verschil tussen rijke en arme gezinnen niet echt. Ze weten alleen dat zij dagelijks wat anders eten of juist elke dag ongeveer hetzelfde eten. Wat denk jij zou er gebeuren als een kind uit een arm gezin plotseling veel geld had? Misschien zou hij alles kopen wat zijn hartje begeerde. Het kan ook dat hij het geld zou gebruiken om anderen te helpen. Klinkt een boek over dit onderwerp als het beste luisterboek voor kinderen? Dan is het boek Elvis Watt, miljonair wellicht het beste luisterboek voor kinderen.

Elvis Watt, miljonair

In het boek vindt Elvis op zijn tiende verjaardag een envelop met geld bij de post. Het blijkt dat de envelop niet een paar euro, maar een paar miljoen bevat. Dit geld is afkomstig van de rijkste man in Sonsbeek. Zal Elvis het geld houden? Hij twijfelt er namelijk over of het geld werkelijk voor hem bestemd was. Toch lijkt het geen slecht idee om het geld aan te nemen. Zijn moeder heeft namelijk zo weinig geld dat ze dagelijks doperwtjes op tafel zet. Ook wassen zij en Elvis hun haren met regenwater… Wil je meer weten over het boek Elvis Watt, miljonair? Dan kun je de beschrijving lezen in het artikel over het leukste boek voor kinderen van 8 t/m 10 jaar.

Eigenschappen van het boek Elvis Watt, miljonair:

3. Hokus Pokus… plas!

Het komt weleens voor dat ons leven perfect lijkt. Misschien hebben we mensen om ons heen om wie we geven en genoeg eten op tafel. Als je het bekijkt vanuit de visie van een kind, dan heeft hij/zij genoeg liefde, vrienden, speelgoed en eten. Helaas komt het ook weleens voor dat deze perfecte situatie wordt verstoord. Soms gebeurt dat door onze eigen daden, maar ook invloeden van buitenaf kunnen voor problemen zorgen. Denk er maar aan dat iemand bij je komt logeren en je hele leven ontwricht. Een dergelijke situatie kom je tegen in het boek Hokus Pokus… plas!. Dit boek is wellicht het beste luisterboek voor kinderen.

Hokus Pokus... plas!

In het boek Hokus Pokus… plas! is Milan de hoofdrolspeler. Hij heeft een perfect leventje samen met zijn moeder. Op een bepaald moment komt de dochter van zijn moeders nieuwe vriend vaker bij hen logeren. Angelique komt zelfs elk weekend logeren. Dit vindt Milan niet prettig, omdat ze ook nog zijn nieuwe zolderkamer inpikt. Ondanks de vervelende situatie, probeert Milan Angelique toch aardig te vinden. Echter, Angelique is absoluut niet aardig. Ze wil dat haar vader terugkomt en probeert daarom Milan op diverse manieren zwart te maken. Niet alleen zijn moeder trapt erin, maar ook zijn vrienden. Gelukkig heeft hij Kazan, de hond uit de buurt die hij mag uitlagen, nog. Op een dag verdwijnt ook Kazan spoorloos… Is dit boek volgens jou ook het beste luisterboek voor kinderen? Lees meer over dit verhaal in het artikel over het leukste boek voor kinderen van 8 t/m 10 jaar.

Eigenschappen van het boek Hokus Pokus… plas!:

4. Juf Braaksel en de magische ring

Bij het beschrijven van het eerste boek in deze reeks hebben we gesproken over een leerkracht. Die leerkracht, meneer Jaap, is een meester die met zijn leerlingen meeleeft. Daarom geeft hij op een unieke manier les. Er zijn echter ook andere boeken geschreven over lieve of juist minder lieve leerkrachten. Een dergelijke boekenreeks is de reeks over juf Braaksel. Zoals je waarschijnlijk vermoedde, zijn de leerlingen niet dol op deze leerkracht. Er is echter ook een andere juf, die wel geliefd is. Klinkt een boek uit deze reeks als het beste luisterboek voor kinderen? Dan kun je kiezen voor het boek Juf Braaksel en de magische ring.

Juf Braaksel en de magische ring

Het boek Juf Braaksel en de magische ring is wellicht het beste luisterboek voor kinderen. Tijdens het beluisteren van dit audioboek kunnen kinderen namelijk hun hart ophalen. Er gebeurt immers van alles in het verhaal. De saamhorigheid in de klas en de humoristische acties van de klasgenoten zorgen onder andere voor een prettige sfeer. In het boek moet Lotte haar stiefvader helpen bij het opzetten van zijn bedrijf. Dit vindt ze niet prettig, maar ze doet het toch. Tegelijkertijd durft ze haar beste vriend Thijs niets hierover te vertellen, anders krijgt ze meer problemen. Juf Brakel, ook wel juf Braaksel genoemd, zorgt bij groep zes voor veel onrust. Misschien kan juf Evi met haar magische ring voor een oplossing zorgen…

Eigenschappen van het boek Juf Braaksel en de magische ring:

5. Markies Kattenpies

Niemand heeft een perfect leven. We hebben namelijk allemaal iets waar we mee leven. Denk er maar aan dat sommige kinderen vaak alleen thuis gelaten worden. Daarnaast hebben andere kinderen te kampen met onaardige broers of zussen. Er zijn ook kinderen die moeten (leren) omgaan met de nieuwe vriend(in) van hun moeder/vader. Wil je dat je kind luistert naar een verhaal met een dergelijke inhoud? Dan kennen wij het beste luisterboek voor kinderen over dit onderwerp. We verwijzen hier naar het boek Markies Kattenpies. Dit boek is wellicht het beste luisterboek voor kinderen. Het gaat namelijk over een jongetje en de nieuwe vriend van zijn moeder.

Markies Kattenpies

Om precies te zijn, gaat het boek Markies Kattenpies over Tigo en Freek. Freek is de nieuwe vriend van Tigo’s moeder. Alleen vindt Tigo Freek maar stom. Deze mening is hij toegedaan, omdat Freek een hekel heeft aan dieren. Tigo daarentegen is een dierenvriend. Omdat Freek niet van dieren houdt, geeft Tigo hem stiekem een bijnaam. Deze bijnaam is gebruikt als titel van het boek. Op een dag wil Tigo zijn hond Joris meenemen op vakantie. Dat mag niet van Freek. Plotseling lijkt Freek alsnog te veranderen. Hij neemt Joris mee voor een wandeling. Echter, hij komt zonder Joris thuis. Hij vertelt dat Joris is verongelukt. Hierdoor is Tigo helemaal overstuur. Wanneer Tigo’s vrienden de halsband van Joris in de bosjes vinden, begrijpt Tigo er niets van. Leeft Joris nog?

Eigenschappen van het boek Markies Kattenpies: