De meeste ouders lezen verhaalboeken voor aan hun dreumesen, peuters en kleuters. Echter, sommige ouders zijn van mening dat baby’tjes te klein zijn voor boeken. Deze mening zijn ze toegedaan, omdat baby’s nog niet alles wat in het boek voorkomt begrijpen. Zelfs als een baby niet begrijpt wat je voorleest, geniet hij/zij van je stem tijdens het voorlezen. Daarnaast vinden baby’s de prenten in boekjes leuk. Deze prenten geven het kindje namelijk een beeld over hetgeen je voorleest. Zoek je daarom naar het beste boekje voor baby? Dan ben je hier op het juiste adres. We hebben namelijk een selectie gemaakt van de leukste babyboekjes. In deze lijst komen er bekende figuren voor. Lees het artikel dus snel om het beste boekje voor baby te vinden!

Beste boekje voor baby van 2020

Er zijn in alle tijden boeken geschreven. Dit geldt voor boeken voor volwassenen, maar ook boeken voor kinderen. Doordat er zoveel boeken geschreven zijn, kan het moeilijk zijn om een keuze te maken. Heb jij er moeite mee om het beste boekje voor baby te selecteren? Dan hebben we goed nieuws voor je. We zijn namelijk nagegaan welke boekjes het meest gekocht worden voor de allerjongsten. Aan de hand van deze selectie hebben we een top 5 samengesteld. Elk van deze boekjes is aantrekkelijk voor jonge kinderen. Sommige van de boekjes kun je zelfs gedurende jaren voorlezen. We willen graag dat je bij het uitkiezen van een boek een goed geïnformeerde keus maakt. Daarom is elk boek afzonderlijk gerecenseerd. Nu is het uitkiezen van het beste boekje voor baby een fluitje van een cent!

1. Wij gaan op berenjacht

Als je op zoek gaat naar een nieuw boek, dan kun je kiezen voor een relatief modern boekje. Daarentegen vind je het misschien leuker om een klassiek boekje te selecteren. Door te kiezen voor een klassieker kun je namelijk ook je eigen jeugd herleven. Vind je klassieke boekjes ideaal? Is daarom het beste boekje voor baby volgens jou een klassieker? Dan kun je kiezen voor het boek Wij gaan op berenjacht. Dit boekje is wellicht het beste boekje voor baby. Het gaat hier immers om een klassieker onder de prentenboeken. Bovendien is het boek heerlijk om voor te lezen en het bevat schitterende illustraties. Wil je weten waar het boek over gaat?

Wij gaan op berenjacht

Het boek Wij gaan op berenjacht gaat over een vader en zijn vier kinderen. Samen gaat dit gezelschap op jacht. Het is namelijk de bedoeling dat ze een grote beer vangen. De vader en zijn kinderen vinden niets te gek en ze zijn nergens bang voor. Zo gaan ze dwars door kolkende rivieren, donkere bossen en sneeuwstormen heen. Uiteindelijk komt het gezin een echte beer tegen. Dat maakt hen wel bang. Je kunt op de prenten zelfs de angst van de vader zien. Het vijftal vlucht gauw uit de grot van de beer. Daarbij moeten ze dezelfde hindernissen in omgekeerde volgorde overbruggen. Alleen gebeurt dit nu in recordtempo. Het tempo komt naar voren in het formaat van de prenten. Gelukkig komt het gezin weer veilig thuis aan.

Eigenschappen van het boek Wij gaan op berenjacht:

2. Nijntje aanwijsboek

Boeken die gericht zijn op jonge kinderen zien er over het algemeen anders uit dan boeken voor volwassenen. Zo bevatten kinderboekjes veel prenten, waardoor kinderen precies weten waar het boek over gaat. Dit is zelfs het geval wanneer je aan een baby voorleest, die het verhaal nog niet begrijpt. Het kind ziet namelijk wel de prenten in het boek. Als je niet perse wil voorlezen, dan kun je ook kiezen voor een kijk- en aanwijsboek. Dergelijk boekjes bevatten geen compleet verhaal. Wel zie je allerlei plaatjes, soms met de benoeming van de woorden erbij. Zo kun je kinderen nieuwe woordjes leren en hen verbanden laten leggen. Is het beste boekje voor baby een aanwijsboek over het populaire konijntje Nijntje? Kies dan voor het boek Nijntje aanwijsboek.

Nijntje aanwijsboek

Als je baby interesses heeft in het aanwijzen van plaatjes, dan is dit boek perfect. Het boek Nijntje aanwijsboek is ook ideaal voor ouders die zowel een peuter als een baby in huis hebben. De kinderen kunnen namelijk samen de plaatjes bekijken. Hierbij kan de oudere broer/zus de plaatjes aanwijzen en benoemen. Je baby kan er ook gerust mee spelen, omdat het boek lekker groot en stevig is. Per spread kom je een bepaald thema tegen zoals “in het verkeer” en “op de boerderij”. Aan de onderkant van de pagina zijn de woorden genoemd, inclusief lidwoorden. Je ziet dus waarom dit boekje het beste boekje voor baby kan zijn. In het artikel over het beste peuterboek lees je meer over dit boekje.

Eigenschappen van het boek Nijntje aanwijsboek:

3. Meester Jaap

Elke leerkracht is anders. Dat hebben wij volwassenen ontdekt toen we naar school gingen en zullen onze kinderen ook ontdekken. We maken namelijk allemaal weleens kennis met een superlieve leerkracht of juist een onaardige leerkracht. Als je pech hebt, krijg je les van een leerkracht die helemaal niet meegaand is. Heb je geluk, dan krijg je les van iemand die echt van zijn/haar vak houdt. Deze leerkrachten, die met hart en ziel lesgeven, hebben vaak een unieke methode van lesgeven. Klinkt een verhaal over een dergelijke interessante leerkracht als het beste boekje voor baby? Dan raden wij het boek Meester Jaap aan.

Meester Jaap

Het boek Meester Jaap is wellicht het beste boekje voor baby. Dit komt doordat je je baby alvast vertelt over een nieuwe schoolervaring. Het kind begint dan alvast uit te kijken naar de dag waarop hij/zij naar school mag gaan. Veel ouders kiezen ook graag voor dit boek, omdat het hier gaat om een audioboek. Dergelijke boeken zijn ideaal voor momenten waarop jij zelf niet kunt voorlezen. Je laat dus als het ware iemand anders namens jou voorlezen. In het kort gaat het boek over een echte meester die af en toe een beetje gek is. Echter, hij zorgt ervoor dat er veel wordt geleerd en dat er ook leuke dingen gedaan worden. Je kunt meer over dit audioboek lezen in het artikel over het beste luisterboek voor kinderen.

Eigenschappen van het boek Meester Jaap:

4. Lezen is Leuk 1 – Ik ga lezen

Als je een baby hebt, dan moet je nog alles voor hem/haar doen. Naarmate het kind wat ouder wordt, wordt hij/zij zelfstandiger. Zo leert een kindje van de basisschool lezen. Dit is een unieke ervaring voor kinderen. Als het kind het leuk begint te vinden om zelf te lezen, dan hoef jij niet meer voor te lezen. Soms leest het kind nu zijn/haar boekjes aan jou voor. Je kunt je kind stimuleren om zelf te lezen wanneer je vindt dat hij/zij er klaar voor is. Echter, het is wellicht ook leuk om al heel jong met deze training te beginnen. Je kunt je baby of dreumes bijvoorbeeld alvast kennis laten maken met eenvoudige woordjes. Klinkt een boek over leren lezen als het beste boekje voor baby? Kies dan voor het boek Lezen is Leuk 1 – Ik ga lezen.

Lezen is Leuk 1 - Ik ga lezen

Veel ouders vinden dat het boek Lezen is Leuk 1 – Ik ga lezen een aanrader is. Dit boek helpt kinderen namelijk bij het leren lezen. Zelfs als je kind nog helemaal niet kan lezen, is dit boek geschikt. De teksten en tekeningen in het boek helpen je kind namelijk om een nieuwe wereld te ontdekken. Om precies te zijn, bevat dit boek ruim twintig illustraties. Vanwege de illustraties is het boek wellicht het beste boekje voor baby. Echter, je kunt het boek ook aanschaffen als je een baby én een kleuter hebt. Samen ontdekken de kinderen de wereld om zich heen. In het boek geven illustraties personen en situaties weer die bij de doelgroep passen.

Eigenschappen van het boek Lezen is Leuk 1 – Ik ga lezen:

5. Boer Boris – Boer Boris en de eieren

Sommige boekenreeksen zijn zeer populair onder een bepaalde doelgroep. Een dergelijke boekenreeks is de reeks van Boer Boris. Deze boekenserie is gericht op jonge kinderen en gaat over een boer met een eigen boerderij. Doordat de boer in het boek een peuter is, is hij voor jonge kinderen zeer herkenbaar. Ook zijn denkwijze verwijst naar een minder ervaren persoon. Hoewel er verschillende thema’s worden behandeld in deze reeks, vind jij het thema Pasen wellicht spannend. Als dat het geval is, dan kennen wij het beste boekje voor baby uit deze reeks. We verwijzen hier naar het boek Boer Boris – Boer Boris en de eieren. Dit boek vind je wellicht het beste boekje voor baby.

Boer Boris - Boer Boris en de eieren

In het boek Boer Boris – Boer Boris en de eieren hebben de kippen eieren gelegd. Alleen zien deze eieren er uniek uit. Ze zijn namelijk zeer kleurrijk. Boris denkt eerst dat de kippen ziek zijn, maar ontdekt daarna dat het Pasen is. Daarom hebben de kippen vrolijke, gekleurde eieren gelegd. De boer wil nu de prachtige eieren door het hele land verstoppen. Ook de kippen gaan mee. Helaas ontstaat er een bijna-botsing met de paashaas, waardoor de eitjes stuk gaan. De kippen leggen van schrik opnieuw eieren, alleen zijn deze eieren minder mooi gekleurd. Hoe komen boer Boris en de kippen aan nieuwe kleuren? We vertellen je ook over dit boek in het artikel over het beste voel- en knisperboekje.

Eigenschappen van het boek Boer Boris – Boer Boris en de eieren: