Vergelijk de top 5 en vind hier jouw beste AVI Start boek van 2021!

Het is altijd leuk om te zien hoe kinderen opgroeien. Eerst zie je hoe ze beginnen te kruipen. Daarna ben je een trotse ouder wanneer je kindje zijn/haar eerste stappen maakt. Wanneer het kind groot genoeg is om naar school te gaan, krijg je een warm gevoel. Je kleine spruit wordt groot en gaat ook nog eens leren lezen. Is jouw zoon of dochter pas begonnen met lezen? Dan gaat er een hele nieuwe, spannende wereld voor hem/haar open. Wil je je kind zoveel mogelijk stimuleren om regelmatig te lezen? Dan kun je kiezen voor het beste AVI Start boek. Verhalen uit deze categorie gaan meestal over onderwerpen die kinderen goed kennen. Denk maar aan school, vriendschap en zelfs dieren. Er zijn echter ook stripverhalen, samenleesboeken en nog veel meer andere boeksoorten verkrijgbaar. Wij helpen je om het beste AVI Start boek uit te kiezen.

Beste AVI Start boek van 2021

Heb je je misschien afgevraagd wat het leesniveau AVI Start inhoudt? Dit niveau verwijst voornamelijk naar beginnende lezers in groep 3. Om de boeken aantrekkelijk te maken, bevatten ze vaak onderwerpen die aansluiten bij de interesses van jonge lezers. Wil je daarom optimaal oefenen met je kind door hem/haar het beste AVI Start boek te geven? Dan is het handig om eerst verschillende boeken met elkaar te vergelijken. Wij helpen je daarbij. We zijn voor je op zoek gegaan naar de best verkochte boeken van dit leesniveau. Aan de hand daarvan hebben we een top 5 samengesteld. Bovendien beschrijven we elk van de vijf boeken afzonderlijk. Je kunt dus gemakkelijk de boeken met elkaar vergelijken. Hierna kies je voor het beste AVI Start boek voor jouw kind.

1. AVI-lezen met Paul van Loon – Pak me dan!

De meeste ouders of verzorgers lezen verhaaltjes aan hun kinderen voor. Vaak vinden ze het ideaal als hun kind van boeken uit een bepaalde reeks houdt. Dan kunnen ze steeds meer verhalen uit deze reeks AVI-lezen met Paul van Loon - Pak me dan!voorlezen. Ze weten namelijk van tevoren dat het kind verhalen over de desbetreffende personages leuk zal vinden. Is jouw kind een fan van de reeks Dolfje Weerwolfje? Maar wil je dat je kind het boekje helemaal zelf leest? Dan kennen we het beste AVI Start boek voor jouw kleine spruit. Hier verwijzen we naar het boek AVI-lezen met Paul van Loon – Pak me dan!.

Dit boekje is wellicht het beste AVI Start boek voor fans van Dolfje Weerwolfje. Het leesboek is namelijk speciaal gericht op beginnende lezers. Dit merk je aan de manier waarop het verhaal is samengesteld. Ook het aantal pagina’s is afgestemd op het leestempo van beginnende lezertjes. In het boek heeft Dolfje zin in kip. De kip blijft echter niet stilstaan en rent weg. Dolfje gaat achter de kip aan. Ook Noura achtervolgt de kip. Wie zal volgens jou de kip pakken? Wat zullen de weerwolfjes allemaal meemaken terwijl ze de kip achterna gaan? Daar kom je achter wanneer je het boek AVI-lezen met Paul van Loon – Pak me dan! leest.

Eigenschappen van het boek AVI-lezen met Paul van Loon – Pak me dan!:

 • Dit boek is perfect voor kinderen vanaf ongeveer 6 jaar.
 • Doordat Dolfje bekend is van een film, is het boek aantrekkelijker voor kinderen.
 • De zinnen in dit boekje hebben geen hoofdletters, omdat hoofdletters pas in groep 4 aan bod komen.
 • Aan het begin van het boek maak je kennis met de personages uit het boek, namelijk Dolfje en Noura.

2. Vos en Haas – De wind valt aan

Door verhaaltjes voor te lezen, kun je je kind over van alles leren. Dit geldt ook voor wanneer kinderen reeds zelf kunnen lezen. Je kunt dus kiezen voor een boek aan de hand van hetgeen het kinderen leert. Vos en Haas - De wind valt aanOok is het handig om na te gaan welke onderwerpen centraal staan in verschillende boeken. Is het beste AVI Start boek voor jouw kind een boekje over bang zijn en vriendschap? Dan kennen we het beste AVI Start boek voor jouw kleine spruit. Het boek waar we naar verwijzen heet Vos en Haas – De wind valt aan. Je kind zal vast wel genieten van dit mooie verhaal.

In het boek Vos en Haas – De wind valt aan is het nacht. De meeste dieren liggen heerlijk te slapen. Alleen Uil is nog wakker. Zachtjes roept hij “oehoe!”. Hij maakt daarbij niet teveel lawaai, omdat hij zijn vrienden niet wakker wil maken. Plotseling laat een geluid Uil schrikken. De wind maakt immers lawaai. Het lijkt er bijna op alsof de wind het geluid van Uil wil nadoen. Dit maakt Uil boos. Het lijkt er hierna op alsof de wind ook boos wordt. De wind valt Uil aan. Daarom roept Uil “help!”, maar wie zal hem horen en wie zal hem helpen? Lees het verhaal gauw en ontdek wat er met Uil en de wind gebeurt.

Eigenschappen van het boek Vos en Haas – De wind valt aan:

 • In dit boek staan de wind, bang zijn en vriendschap centraal.
 • Kinderen vanaf ongeveer 6 jaar kunnen dit boekje zelf lezen.
 • Het boek gaat over Uil, die aangevallen wordt door de wind en hulp nodig heeft.

3. Leren lezen AVI start – wat een lef!

Als je kind pas leert lezen, kan hij/zij wellicht het gevoel krijgen dat lezen moeilijk is. Daarom kun jij als ouder of verzorger het kind moed inspreken. Je kunt verder bijdragen aan zijn/haar leesvaardigheid Leren lezen AVI start - wat een lef!door gepaste boekjes aan te schaffen. Op die manier oefen je thuis met je kind. Hierdoor kan hij/zij goed meedoen in de klas. Het is bovendien handig om te kiezen voor een onderwerp dat herkenbaar is voor het kind. Denk er bijvoorbeeld aan dat je samen met je kind de bus pakt. Daar is er van alles te zien. Klinkt een boek over dit onderwerp als het beste AVI Start boek voor jouw kind? Dan koop je binnenkort het boek Leren lezen AVI start – wat een lef!.

Het boek Leren lezen AVI start – wat een lef! is een aantrekkelijk eerste leesboek. Doordat het boek speciaal is ontwikkeld voor kinderen die net leren lezen, is het ideaal als oefenboek. In het boek worden er korte woorden en eenvoudige zinnen gebruikt. Het boekje gaat over Eef, die met haar moeder naar oom Bas gaat. Ze gaan met de bus. In de bus is er van alles te zien. Zo komen ze boer Gijs tegen. Hij zit samen met zijn kip in de bus. Ook Nel zit in de bus. Zij heeft haar kat meegenomen. Zelfs Bul, de hond, zit in de bus. Met al deze dieren kan het aardig misgaan. Lees dus gauw het boek om erachter te komen wat er allemaal in de bus gebeurt!Top of Form

Eigenschappen van het boek Leren lezen AVI start – wat een lef!:

 • Kinderen vanaf ongeveer 6 jaar kunnen dit boekje zelf lezen.
 • Bij verschillende onderdelen van de illustraties kom je losse woordjes tegen.
 • Illustraties in het boek beslaan steeds de hele pagina en sluiten goed aan bij de tekst.
 • Elke zin in dit boek begint op een nieuwe regel en bestaat uit eenlettergrepige woordjes.

4. Leren lezen AVI start – kas bijt de zon

In kinderboeken is alles mogelijk. Kinderen hebben namelijk een grote fantasie. Bovendien genieten bepaalde kinderen meer van verhaaltjes als ze ongelooflijk zijn. Denk maar aan sprookjes waarbij Leren lezen AVI start - kas bijt de zonbijvoorbeeld een pompoen wordt omgetoverd in een mooie koets. Wil je geen sprookjesboek aan je kind geven, maar wel een grappig, fantasierijk verhaalboekje? Dan is het beste AVI Start boek wellicht het boek Leren lezen AVI start – kas bijt de zon. Vanaf het moment dat je dit boek begint te lezen, kun je ervan genieten. Daarom is dit boekje wellicht het beste AVI Start boek voor jouw kind. Dit boek is bovendien speciaal ontwikkeld voor kinderen die net leren lezen.

Korte woorden en eenvoudige zinnen zorgen ervoor dat dit boekje gemakkelijk gelezen kan worden. De woordjes in het boek spreek je bovendien uit zoals je leest. Het verhaal zelf is ook grappig en spannend. Daarom genieten kinderen van het boek Leren lezen AVI start – kas bijt de zon. In het boek wil Kas een bal. Al gauw ziet hij een bal. Deze bal ligt in zee. Kas gaat er meteen op af. Al gauw heeft hij de bal beet. Maar dan ontdekt hij dat de bal eigenlijk helemaal geen bal was. Wat kan Kas nu doen? Dat verklappen we niet. Je kunt het boek lezen om erachter te komen wat Kas hierna doet… Prachtige illustraties helpen in dit boekje om de tekst te verduidelijken.

Eigenschappen van het boek Leren lezen AVI start – kas bijt de zon:

 • Kinderen vanaf ongeveer 6 jaar kunnen dit boek zelf lezen.
 • Dit boekje kun je voorlezen aan kinderen vanaf ongeveer 3 jaar.
 • In het leuke boek kom je korte woorden en eenvoudige zinnen tegen.
 • De pagina’s in dit boekje zijn overzichtelijk en de illustraties passen goed bij de tekst.

5. Lezen is leuk – Ik ga lezen

Wanneer een baby geboren wordt, weet hij/zij nog niet veel over het leven en de wereld. Gelukkig kunnen wij als volwassenen hen kennis laten maken met allerlei nieuwe voorwerpen, activiteiten en Lezen is leuk - Ik ga lezenideeën. Door verschillende verhalen voor te lezen, leer je het kind alvast over allerlei factoren in het leven. Deze trend kun je voortzetten wanneer het kind zelf leert lezen. Heb jij een kind dat pas zelf begint te lezen en dat graag een nieuwe wereld wil ontdekken? Dan is het beste AVI Start boek voor hem/haar wellicht het boek Lezen is leuk – Ik ga lezen. Dit boekje is speciaal gericht op leerlingen uit groep 3 en sluit aan bij het moderne leesonderwijs. Om deze reden is het boekje ook perfect als oefenboek!

Het boek Lezen is leuk – Ik ga lezen is wellicht het beste AVI Start boek voor jouw kind. De teksten en illustraties in dit boekje helpen kinderen immers om een nieuwe wereld te ontdekken. Als je kind bovendien van dit boekje geniet, dan kun je verder gaan met de boekjes uit deze reeks. De serie beslaat namelijk het eerste leesjaar van kinderen. Ben je nieuwsgierig geworden naar de inhoud van dit boekje? Dan kun je je kind het boek binnenkort laten lezen.

Eigenschappen van het boek Lezen is leuk – Ik ga lezen:

 • Je kunt dit boekje geven aan kinderen vanaf ongeveer 6 jaar.
 • Teksten en tekeningen in dit boek helpen kinderen om een nieuwe wereld te ontdekken.
 • In dit boekje vind je eenlettergrepige woorden, die worden ondersteund door illustraties.
 • Dit boek maakt deel uit van de serie “Lezen is leuk,” die aansluit bij het moderne leesonderwijs.