Bij het uitkiezen van een nieuw boek, kun je op diverse zaken letten. Voor velen is de inhoud van het boek het belangrijkste. Denk er bijvoorbeeld aan dat sommige personen van verhalen met veel spanning houden. Anderen lezen liever over romantiek. Als het om kinderboeken gaat, dan zijn ook de fantasieboeken in tel. Behalve op de inhoud kun je ook letten op de doelgroep. Vaak wordt deze bij kinderboeken aangeduid in leeftijden. Denk er bijvoorbeeld aan dat je boeken voor kinderen van 4 en 5 jaar kunt uitkiezen. Wanneer kinderen zelf beginnen te lezen, wordt het uitkiezen van een boek wat lastiger. Je dient dan namelijk rekening te houden met hun leesniveau. Gelukkig kun je bijvoorbeeld voor het beste AVI M4 boek kiezen. Heeft jouw kind dit leesniveau? Lees dan snel dit artikel en kies het beste AVI M4 boek voor hem/haar uit!

Beste AVI M4 boek van 2020

Een AVI-niveau kun je afleiden aan de hand van de leeftijd van een kind. Echter, aangezien elk kind anders is, kan jouw kind bijvoorbeeld lezen op een hoger of lager leesniveau dan zijn/haar leeftijdsgenoten. Vraag de leerkracht daarom naar advies. Hij/zij kan je aangeven op welk niveau je kind leest. Waarschijnlijk heb je deze vraag reeds gesteld, omdat je nu zoekt naar het beste AVI M4 boek. Jouw kind leest dus op het niveau van kinderen in het midden van groep 4. Prima! Er zijn veel leuke boeken geschreven voor deze doelgroep. Om je zoektocht te versnellen, hebben we een top 5 samengesteld van boeken voor deze doelgroep. Doordat we elk van deze boeken afzonderlijk recenseren, ontdek je precies waar de boeken over gaan. Je kunt dus eenvoudig het beste AVI M4 boek uitkiezen.

1. Pas op, opa!

Kinderen kunnen net zoals volwassenen soms vooroordelen hebben. Misschien zien ze een oud persoon, die er onvriendelijk uitziet, en gaan ze er automatisch vanuit dat hij/zij onaardig is. Dit overkomt kinderen vaker, waardoor ze iemand soms onnodig vermijden. Wil je je kind laten zien dat het hebben van vooroordelen niet goed is? Dan kennen we het beste AVI M4 boek voor jouw kind. Hier verwijzen we naar het boek Pas op, opa!. Dit boek is wellicht het beste AVI M4 boek over de nadelen van het hebben van vooroordelen. Het boek gaat namelijk over opa Bullebak. Hij is de meest chagrijnige oude knar van de hele buurt. Bovendien heeft hij gemene prikoogjes, een vreselijke snor en een nare baard. Hierdoor ziet hij er angstaanjagend uit.

Pas op, opa!

Op een dag belandt een bal van Mila en haar broertje Tom in de tuin van opa Bullebak. De kinderen zijn verschrikt en rennen hard weg. Op een dag staat er echter iemand bij hen voor de deur. Het blijkt dat opa Bullebak door hun moeder is gevraagd om hun oppas te worden. Dit lijkt verschrikkelijk. Aangezien de kinderen weinig keus hebben, geven ze deze opa een kans. Het blijkt dat hij geen stijve, stramme opa is. Integendeel is hij een vlotte oudere man met een bovengemiddelde portie levenslust, humor en lenigheid. De kinderen genieten uiteindelijk dus toch van hun ervaring met opa Bullebak. Koop jij binnenkort het boek Pas op, opa!?

Eigenschappen van het boek Pas op, opa!:

2. Ik lees! AVI M4 – Bijt de dief in zijn billen!

De meeste ouders leren hun kinderen vanaf ze klein zijn het verschil tussen goed en kwaad. Daarbij horen er een paar basisregels. Zo leren we kinderen dat ze niet mogen liegen en niet mogen stelen. Ook leren we hen om vredig samen te spelen met anderen. Zelfs als je je kind niet expliciet zegt om op deze zaken te letten, leert hij/zij erover. Denk er maar aan dat dieven in kinderboeken (bijna) altijd gepakt worden door de politie. Kinderen die liegen moeten in boeken ook instaan voor de consequenties hiervan. Hierdoor weten kinderen al gauw wat wel of niet kan. Echter, boeken over dingen die niet mogen zijn voor velen juist super spannend. Wil je daarom een boek over een dief en zijn achtervolging aan je kind geven? Dan is het beste AVI M4 boek voor hem/haar het boek Ik lees! AVI M4 – Bijt de dief in zijn billen!.

Ik lees! AVI M4 - Bijt de dief in zijn billen!

Het boek Ik lees! AVI M4 – Bijt de dief in zijn billen! is niet zomaar het beste AVI M4 boek. De inhoud van het boek is namelijk super boeiend. Zo steelt Dammes Dief van een dame. Pieter Pet gaat hem achterna en krijgt hem bijna te pakken. Echter, Dammes gooit hem van de ladder en gaat ervandoor met de buit. Gelukkig geeft Pieter Pet de moed niet op. Hij ziet in dat hij hulp nodig heeft. Daarom vraagt hij Boef de hond en Raa de kraai om hulp. Denk je dat het hen zal lukken om de dief te pakken te krijgen?

Eigenschappen van het boek Ik lees! AVI M4 – Bijt de dief in zijn billen!:

3. Ik ♥ lezen – Pien en Keet gaan op ballet

De meeste kinderen krijgen interesse in een sport nadat ze naar anderen kijken die de sport beoefenen. Zo bewonderen meisjes vaak danseressen die sierlijk bewegen. Jongens vinden bijvoorbeeld voetballers stoer wanneer zij een doelpunt maken. Wanneer het kind eenmaal bewondering heeft voor een bepaalde sport, wil hij/zij er vaak ook mee starten. Echter, de kinderen staan vaak niet stil bij het feit dat ze lang moeten oefenen voordat ze professionals kunnen zijn. Klinkt een boek over een dergelijk onderwerp als het beste AVI M4 boek voor jouw kind? Dan raden we het boek Ik ♥ lezen – Pien en Keet gaan op ballet aan.

Ik ♥ lezen - Pien en Keet gaan op ballet

Vanwege de opzet en de levensles is dit boek wellicht het beste AVI M4 boek voor jouw kind. In het boek mogen Pien en haar vriendinnetje Keet namelijk met Piens oma mee naar een balletvoorstelling. Daar zien ze hoe de dansers en danseressen draaien op mooie spitzen en sierlijk over het podium zweven. De meisjes mogen na afloop zelfs oma’s oude balletpakje en spitzen zien. Nu willen de meisjes beiden ook op ballet. Alleen vindt Piens moeder dit niet zo’n goed idee. In dit wens-vervullende verhaal komt de pracht van een professionele balletvoorstelling aan de orde. Echter, Ik ♥ lezen – Pien en Keet gaan op ballet leert kinderen ook dat het hard werken is om te leren dansen.

Eigenschappen van het boek Ik ♥ lezen – Pien en Keet gaan op ballet:

4. Het grote AVI doeboek deel 4

Sommige kinderen zijn niet dol op lezen. Toch wil je hen stimuleren om regelmatig te lezen. Door te lezen ontwikkel je je hersenen namelijk verder. Ook leer je allerlei nieuwe dingen als je leest. Veel volwassenen lezen wat minder wanneer ze ouder worden. Ze hebben het namelijk druk met hun huishouden, werk, enzovoorts. Dat is begrijpelijk. Echter, dit mag niet gebeuren bij kinderen. Ze moeten namelijk optimaal lezen om goed te werken op school. Wil je dat je kind daarom spelenderwijs oefent met leren lezen? Dan kennen wij het beste AVI M4 boek voor hem/haar. Het boek waar we naar verwijzen heet Het grote AVI doeboek deel 4.

Het grote AVI doeboek deel 4

Voor kinderen die eigenlijk minder van lezen houden, is dit boek het beste AVI M4 boek. Het gaat hier namelijk niet om een verhaalboek, maar een groot doe-boek. Met dit boek in je rugzak, hoef je je geen moment te vervelen. Het boek biedt namelijk urenlang vermaak in de auto, tijdens een regenachtig weekend en zelfs op het strand. Dit komt doordat het boek allerlei AVI-verhalen bevat van bekende schrijvers. Daarnaast hoef je je geen zorgen te maken dat je kind het boek opzij zal zetten. Als het kind verveelt van lezen, dan kan hij/zij namelijk oefenen met de taalspelletjes. Er zijn zelfs moppenpagina’s om door te bladeren. Geniet binnenkort dus samen met je kind van Het grote AVI doeboek deel 4!

Eigenschappen van het boek Het grote AVI doeboek deel 4:

5. Dolfje Weerwolfje – Woordspelletjes Taal & lezen 7+

We hebben het daarnet gehad over een boek met een superleuke inhoud. Dat boek bevatte namelijk niet alleen verhaaltjes, maar ook spelletjes en puzzels. Voor kinderen die lezen minder fijn vinden, is een dergelijk boek perfect. Er zijn echter kinderen die eigenlijk helemaal niet van lezen houden. Voor dergelijke kinderen zijn er soortgelijke boeken, maar dan zonder verhaaltjes. Klinkt een dergelijk spellenboek als het beste AVI M4 boek voor jouw kind? Dan raden we het boek Dolfje Weerwolfje – Woordspelletjes Taal & lezen 7+ aan. Dit boek bevat geen verhaaltjes en is eigenlijk gewoon een doe-blok. Daarom is het voor kinderen die niet van lezen houden, het beste AVI M4 boek.

Dolfje Weerwolfje - Woordspelletjes Taal & lezen 7+

In het boek Dolfje Weerwolfje – Woordspelletjes Taal & lezen 7+ zijn er leuke woordspelletjes. Dat kun je van de titel van het boek afleiden. Echter, wanneer je kind eenmaal aan de slag gaat met dit boek, zal hij/zij ervan genieten. Je kind kan zich namelijk bezighouden met spelletjes, die te maken hebben met woorden en zinnen. Ondanks er geen verhaaltjes in het boek staan, oefent het kind dus toch met lezen. Het boek, dat deel uitmaakt van de reeks Dolfje Weerwolfje, laat je kind samen met Dolfje aan de slag gaan. Samen oefenen ze met raadsels, geheimschrift, kruiswoordpuzzels, enzovoorts. Je kind geniet dus van de ervaring en oefent tegelijkertijd met lezen. Perfect toch?

Eigenschappen van het boek Dolfje Weerwolfje – Woordspelletjes Taal & lezen 7+: