Je zoektocht naar het beste AVI M3 boek van 2021 eindigt hier!

Sommige personen zijn van mening dat er een directe koppeling is tussen de leeftijd van kinderen en hun AVI-niveau. Dat is echter niet waar. Het AVI niveau is namelijk ontwikkeld vanuit de gemiddelde leesontwikkeling van kinderen in Nederland en Vlaanderen. Er is immers gekeken naar grote groepen kinderen om de gemiddelde leesontwikkeling van elke jaargroep te bepalen. De leerkracht van jouw kind kan je vertellen wat het leesniveau van jouw kind is. Gemiddeld lezen kinderen halverwege groep 3 op het niveau AVI M3. Zoek je daarom naar het beste AVI M3 boek? Dan ben je hier op het juiste adres. Wij helpen je om het beste AVI M3 boek voor jouw kind uit te kiezen.

Beste AVI M3 boek van 2021

Het uitkiezen van het beste AVI M3 boek hoeft niet moeilijk te zijn. Je kunt namelijk gewoon nagaan welke boekjes dit niveau hebben en aan de hand daarvan kies je een boek uit. Echter, bij het uitkiezen van een boek voor je kind, let je ook op het onderwerp. Het is immers belangrijk dat je kiest voor een boek dat je kind leuk vindt. Op die manier leest het kind met plezier en niet met tegenzin. Wij helpen je graag om het ideale boekje uit te kiezen. Daarom zijn we voor je op zoek gegaan naar de best verkochte boekjes van dit niveau. Deze boekjes vallen namelijk in de smaak bij vele kinderen. Aan de hand van dit onderzoek hebben we een top 5 samengesteld. Elk boek uit deze top 5 hebben we beschreven. Lees dus gauw de beschrijvingen en kies gemakkelijk jouw beste AVI M3 boek uit!

1. Lezen is leuk – Ik wil meer lezen

Bij het uitkiezen van een nieuw kinderboek kun je op verschillende zaken letten. Hierboven hebben we je verteld dat je op het AVI-niveau en op het Lezen is leuk - Ik wil meer lezenonderwerp kunt letten. Echter, soms is het ook handig om te letten op de lengte van de verhalen of stukken tekst. Kinderen die nog niet snel lezen kunnen namelijk gedemotiveerd raken door langere verhalen. Dit komt doordat het wat langer duurt om de langere boeken of verhalen uit te lezen. Is het beste AVI M3 boek voor jouw kind daarom een boek met relatief korte verhalen? Dan kies je voor het boek Lezen is leuk – Ik wil meer lezen.

Dit boekje is wellicht het beste AVI M3 boek voor jouw kind. Het boekje bestaat namelijk uit relatief korte verhalen. Heeft je kind ook de andere boeken uit de reeks gelezen? Dan weet je dat de verhalen in dit boekje wat langer zijn dan die uit het vorige boek. Het vorige boekje uit de reeks is “Wat lees jij?”. In dat boekje kwam je korte verhalen met iets meer moeilijke woorden tegen. Het boekje Lezen is leuk – Ik wil meer lezen bevat ook verhalen met meerdere pagina’s. Je zorgt er met boeken uit deze reeks dus voor dat je kind steeds beter leest.

Eigenschappen van het boek Lezen is leuk – Ik wil meer lezen:

 • Kinderen vanaf ongeveer 6 jaar kunnen dit boekje zelf lezen.
 • Dit boek sluit aan bij het moderne leesonderwijs en is getest op diverse basisscholen.
 • Verhalen uit dit boekje kun je desgewenst voorlezen aan kinderen vanaf ongeveer 3 jaar.
 • Teksten en tekeningen in het boek helpen kinderen om een nieuwe wereld te ontdekken.
 • In het boek kom je diverse verhaaltjes tegen, waarvan sommige bestaan uit meerdere pagina’s.

2. Leren lezen AVI M3 – draf in de klas

In de inleiding hebben we gesproken over verschillende manieren waarop je kinderboeken kunt uitkiezen. Daarbij hebben we gesproken over het AVI-Leren lezen AVI M3 - draf in de klasniveau en het onderwerp. Een boek uitkiezen aan de hand van een onderwerp kan relatief gemakkelijk zijn. Er zijn namelijk over vrijwel elk onderwerp boeken geschreven. Denk er maar aan dat er veel boeken over vriendschap, superhelden en feestjes zijn geschreven. Ook dierenboeken vallen bij veel kinderen in de smaak. Is jouw kind een fan van boeken over dieren? Dan kennen wij wellicht het beste AVI M3 boek voor hem/haar. Hier verwijzen we naar het boek Leren lezen AVI M3 – draf in de klas.

Wij vinden het boek Leren lezen AVI M3 – draf in de klas het beste AVI M3 boek voor dierenliefhebbers. Het aantrekkelijke leesboek is namelijk speciaal geschreven voor kinderen die net leren lezen. Daarnaast gaat het boek over een paard. Dierenliefhebbers genieten er dus met volle teugen van. In het verhaal heeft juf Pom geen stal meer voor haar paard. Ze weet niet wat ze nu moet doen. Daarom neemt ze het dier mee naar school. Dit vindt juf Jans niet leuk. Zij zegt dat het paard niet in de klas mag zijn. Wat zal juf Pom met het paard doen? Daar kom je achter wanneer je het boek leest. De korte woorden en eenvoudige zinnen zorgen ervoor dat beginnende lezers leeskilometers kunnen maken.

Eigenschappen van het boek Leren lezen AVI M3 – draf in de klas:

 • Dit boek is gericht op kinderen vanaf ongeveer 6 jaar.
 • Dierenliefhebbers genieten van dit boek over een paard.
 • Mooie illustraties maken het boek nog interessanter voor lezers.
 • Korte woorden en eenvoudige zinnen maken het boek extra aantrekkelijk voor beginnende lezers.

3. Lezen is leuk – Ik lees graag

Het eerste boek dat we in deze reeks hebben beschreven komt uit de reeks “Lezen is leuk”. Deze reeks is speciaal ontwikkeld om lezen interessanter teLezen is leuk - Ik lees graag maken voor beginnende lezers. Er is bovendien gezorgd voor teksten en tekeningen, die kinderen een nieuwe wereld helpen te ontdekken. Het is daarom niet verbazingwekkend dat vele kinderen van de boeken genieten. Je hebt gezien dat het eerste boek uit onze reeks verschillende verhaaltjes bevat. Wil je een soortgelijk boek hebben, maar moeten de verhalen wat korter en eenvoudiger zijn? Dan is het beste AVI M3 boek voor jouw kind het boek Lezen is leuk – Ik lees graag.

Dit boek komt in sommige opzichten overeen met het eerste boek uit deze reeks. Echter, dit boekje bevat korte, eenvoudige verhalen die worden ondersteund door illustraties. Hierdoor kunnen kinderen gemakkelijk oefenen met lezen. Het leuke van het boek Lezen is leuk – Ik lees graag is dat de verhaaltjes best grappig zijn. Kinderen lezen de korte verhaaltjes dus op hun eigen tempo én met plezier. We verklappen zelfs dat er een verhaaltje is over een prik in je bil… Ben je nieuwsgierig geworden? Dan raden we je aan om dit boekje gauw te lezen. Misschien is dit boek het beste AVI M3 boek voor jouw kind!

Eigenschappen van het boek Lezen is leuk – Ik lees graag:

 • Kinderen vanaf ongeveer 6 jaar kunnen de verhaaltjes in het boek zelf lezen.
 • Je kunt de verhaaltjes in dit boek voorlezen aan kinderen vanaf ongeveer 3 jaar.
 • De verhaaltjes in het boek zijn leuk, kort, relatief grappig en worden ondersteund door illustraties.
 • Er is gezorgd voor korte verhaaltjes die goed bij de belevingswereld van kinderen uit groep 3 aansluiten.

4. Lezen is leuk – Wat lees jij

Hierboven hebben we het in dit artikel reeds gehad over twee boeken uit de reeks “Lezen is leuk”. Je kunt aan de hand daarvan meteen concluderen Lezen is leuk - Wat lees jijdat vele kinderen genieten van deze boeken. Daarom zijn ze ook razend populair. Het prettige van deze boeken is dat ze een oplopend niveau hebben. Je kunt dus steeds een iets moeilijker boekje uitkiezen, waardoor je kind steeds beter leest. De boeken uit deze reeks sluiten bovendien aan bij het moderne leesonderwijs. Heeft je kind het boek “Ik lees graag” al uitgelezen? Dan kennen wij het beste AVI M3 boek dat hierop aansluit. We verwijzen in dit geval naar het boek Lezen is leuk – Wat lees jij.

Het boek Lezen is leuk – Wat lees jij bevat korte verhalen met iets meer moeilijke woorden. Je merkt dus meteen of de leesvaardigheden van je kind steeds beter worden. Dit komt doordat je duidelijk vergelijkingsmateriaal hebt als je kind het vorige boekje ook heeft gelezen. Zelfs als dat niet het geval is, hoef je niet te vrezen. Dit boek sluit namelijk aan bij het leesniveau van je kind. Bovendien bevat het boek prachtige illustraties, waar kinderen van genieten. Ze kunnen dus ook mooie plaatjes bekijken terwijl ze lezen. Het is verder fijn te weten dat de verhalen kort zijn. Hierdoor kunnen kinderen de verhaaltjes gemakkelijk uitlezen. Is dit boek het beste AVI M3 boek voor jouw beginnende lezer?

Eigenschappen van het boek Lezen is leuk – Wat lees jij:

 • In dit boek vind je korte verhalen met meer moeilijke woorden.
 • Kinderen vanaf ongeveer 6 jaar kunnen het lezen oefenen met dit boek.
 • Mooie illustraties completeren de herkenbare verhaaltjes in dit leuke boekje.
 • Spelenderwijs wordt lezen steeds een stapje moeilijker als je voor deze boekenreeks kiest.

5. Leren lezen AVI M3 – mis mis mis en raak!

In dit artikel hebben we veel gesproken over boeken met meerdere verhaaltjes. Als je een kind hebt dat snel verveelt, dan is een dergelijk boekje Leren lezen AVI M3 - mis mis mis en raak!perfect. Zulke boeken zijn ook geschikt voor kinderen die nog geen langere verhaaltjes willen lezen. Er zijn echter ook kinderen die trots zijn wanneer ze een langer verhaal uitlezen. Gelukkig zijn er genoeg boeken met dergelijke verhaaltjes. Is daarom het beste AVI M3 boek voor jouw kind een boekje met een wat langer verhaal? Moet het verhaal gaan over balspelen en kinderen? Dan kennen wij het perfecte boekje, namelijk Leren lezen AVI M3 – mis mis mis en raak!.

Het boek Leren lezen AVI M3 – mis mis mis en raak! is een aansprekend leesboek voor beginnende lezers. Dit komt doordat het boek gaat over herkenbare onderwerpen zoals kinderen, tieners, balspelen en balsporten. Om precies te zijn, gaat het boek over Rik. Hij zit op voetbal. Op een dag schiet hij de bal, maar die gaat mis. Of althans de bal gaat niet in het doel. De bal gaat echter wel door het hek. Hierna gaat de bal alsmaar door. Waar zal de bal terecht komen? Wat zal de bal raken? Dat verklappen we niet. Als je benieuwd bent naar de uitkomst van de trap, dan lees je dit boek binnenkort. Je merkt dan meteen waarom het boek wellicht het beste AVI M3 boek voor jou is.

Eigenschappen van het boek Leren lezen AVI M3 – mis mis mis en raak!:

 • Het boek is gericht op kinderen vanaf ongeveer 6 jaar.
 • Thema’s die je in dit boek terug vindt zijn kinderen en voetbal.
 • In het verhaal schiet Rik een bal, die het doel mist, maar die alsmaar door gaat.
 • Dit aansprekende leesboek is speciaal geschreven voor kinderen die net leren lezen.