Vergelijk de top 5 en vind hier het beste AVI E3 boek van 2021!

Op school leren kinderen allerlei nieuwe dingen. Eén daarvan is lezen. In het begin gaat het bij sommige kinderen een beetje stroef. Gelukkig worden ze naarmate ze vaker oefenen steeds beter in het lezen. Eind groep 3 merk je dat het kind echt leest. Het is daarom ook fijn te weten dat er voor het bijbehorende leesniveau vele leuke kinderboeken beschikbaar zijn. Over het algemeen hebben kinderen in deze fase het leesniveau AVI E3. Ben je daarom op zoek naar het beste AVI E3 boek voor jouw kind? Dan ben je hier op het juiste adres. Wij helpen je namelijk op weg. Lees dit artikel om jouw beste AVI E3 boek te vinden!

Beste AVI E3 boek van 2021

Het leuke van kinderboeken is dat je niet alleen hoeft te letten op het leesniveau. Je doet er zelfs beter aan om eerst op zoek te gaan naar boeken met leuke onderwerpen. Wanneer je eenmaal weet welk onderwerp ideaal is voor jouw kind, dan kun je daarna letten op het geschikte leesniveau. Onderwerpen zoals samen spelen, dieren en sprookjes vallen meestal in de smaak bij kinderen van groep 3 en 4. Je kunt deze onderwerpen als leidraad gebruiken om het beste AVI E3 boek uit te kiezen. Middels dit artikel helpen wij je op weg. We hebben namelijk een top 5 samengesteld met leuke kinderboeken van het bovengenoemde leesniveau. Maak dus gemakkelijk een keuze uit deze top 5 nadat je de beschrijvingen hebt gelezen. Zo vind je gemakkelijk het beste AVI E3 boek voor jouw kind.

1. Er was eens…

In de inleiding hebben we je verteld over enkele onderwerpen die in de smaak vallen bij 6- en 7-jarigen. Daarbij hebben we gesproken over onderwerpen zoals samen spelen en sprookjes. Is Er was eens...jouw kind een grote fan van sprookjesverhalen? Dan is het kind vast wel enthousiast dat hij/zij al die leuke sprookjesverhalen nu zelf kan lezen. Is daarom het beste AVI E3 boek voor jouw kind een boek met sprookjes? Dan kennen we het perfecte boek voor jouw kind. We verwijzen hier naar het boek Er was eens… De naam van dit boek spreekt voor zich. Je merkt dus meteen dat dit boek sprookjesverhalen bevat. Daarom is het boek wellicht het beste AVI E3 boek voor jouw kleine spruit.

Het boek Er was eens… bevat zeven prachtige sprookjes. Deze sprookjes zijn speciaal bewerkt voor kinderen die net leren lezen. Bovendien bevat het boek prachtige tekeningen, die de verhalen completeren. Je kind leest dus met plezier de verhaaltjes van begin tot eind. Er is in dit boek zelfs gezorgd voor een oplopend leesniveau van AVI E3 tot AVI M4. Hierdoor hebben beginnende lezertjes extra lang leesplezier. In het boek kom je verfilmde klassiekers tegen zoals Aladin en de wonderlamp en De kleine zeemeermin. Echter, je komt ook andere bekende sprookjes tegen. Denk maar aan De vliegende Hollander en De nieuwe kleren van de keizer. Vele kinderen genieten van deze prachtige verhaaltjes. De sprookjes zorgen bij volwassenen bovendien voor een nostalgisch gevoel!

Eigenschappen van het boek Er was eens…:

 • Dit boek is gericht op kinderen vanaf ongeveer 7 jaar.
 • Er is gezorgd voor een oplopend leesniveau van AVI E3 tot AVI M4.
 • De sprookjes in dit boek worden gecompleteerd door schitterende tekeningen.
 • Je vindt in het boek klassiekers zoals Assepoester en Aladin en de wonderlamp.

2. Mo en Tijger 1 – Mo en Tijger lossen het op – AVI E3

We leren kinderen al vanaf ze jong zijn om problemen op te lossen. Eerst doen we het spelenderwijs. Denk er bijvoorbeeld aan dat je kind zijn/haar speelgoed op de vloer heeft laten liggen. Dan laat je Mo en Tijger 1 - Mo en Tijger lossen het ophet kind het speelgoed zelf weer opruimen. Op die manier vergroot je het verantwoordelijkheidsgevoel van het kind. Je laat het kind ook zien dat wij als mensen vaak zelf onze boontjes moeten doppen. Ben je daarom op zoek naar het beste AVI E3 boek over problemen oplossen? Dan kennen we een boek dat je vast wel leuk zal vinden. We verwijzen hier naar het boek Mo en Tijger 1 – Mo en Tijger lossen het op.

Dit boek is wellicht het beste AVI E3 boek voor jou. Het gaat namelijk over het oplossen van een probleem. In dit geval lost de hoofdpersoon zelfs problemen van anderen op. Om precies te zijn, gaat het boek over Mo en Tijger. Als iemand een probleem heeft, kan hij/zij bij dit team terecht. Ze lossen het probleem vervolgens graag voor je op. Dit is niet verbazingwekkend, omdat Mo een scherpe blik heeft en Tijger een speurdersneus heeft. Het tweetal vormt een supergoed team. Weet je wat nog leuker is? In dit boek vind je maar liefst 5 verhalen over dit super team. Je kind geniet dus van de korte, spannende verhalen. Koop Mo en Tijger 1 – Mo en Tijger lossen het op gauw!

Eigenschappen van het boek Mo en Tijger 1 – Mo en Tijger lossen het op:

 • Je komt maar liefst vijf verhalen tegen in dit leuke boekje.
 • De verhalen in het boek zijn relatief kort, maar super spannend.
 • In dit boek maak je kennis met een supergoed team dat problemen oplost.
 • Dit boek is geschikt voor kinderen vanaf ongeveer 7 jaar met leesniveau AVI E3 tot AVI E5.

3. Zo leuk is oefenen! – Allereerste schrijfspelletjes 4-5 jaar

Het is super leuk om te zien hoe je kind steeds beter leest. Op school leer je echter niet alleen te lezen. Je leert namelijk ook om te schrijven. Zowel het lezen als schrijven oefen je met je kindje. Zo wordt hij/zij Zo leuk is oefenen! - Allereerste schrijfspelletjes 4-5 jaarsteeds beter. Is jouw kind al relatief goed in het lezen? Dan is het wellicht handig om het schrijven met hem/haar te oefenen. Klinkt een boek met schrijfspelletjes daarom als het beste AVI E3 boek voor jouw kind? Dan kies je binnenkort voor het boek Zo leuk is oefenen! – Allereerste schrijfspelletjes 4-5 jaar. Dit boek is wellicht het beste AVI E3 boek met schrijfspelletjes.

Vanaf het moment dat je het boekje openslaat, merk je waar het boek op focust. Oefening baart kunst, is de focus van dit boekje. Daarom kun je je kind naar hartenlust het schrijven laten oefenen. Hoewel je dit boekje kunt gebruiken voor kinderen uit groep 3, is hij ook geschikt voor jongere kinderen. Denk er maar aan dat je het schrijven met je kind oefent, zodat hij/zij een voorsprong heeft. Door de oefeningen in dit boekje te maken, verbetert je kind zijn/haar schrijfmotoriek. Het kind leert zelfs om in rechte lijnen te tekenen, boogjes te schrijven en zigzaglijnen te maken. Dankzij dit alles en nog veel meer, wordt het oefenen leuk. Laat je kind dus oefenen met het boek Zo leuk is oefenen! – Allereerste schrijfspelletjes 4-5 jaar!

Eigenschappen van het boek Zo leuk is oefenen! – Allereerste schrijfspelletjes 4-5 jaar:

 • Dit boek is geschikt voor kinderen vanaf ongeveer 4 jaar.
 • In het boekje vind je allerlei leuke tekeningen en speelse opdrachten.
 • Door de oefeningen in dit boek te maken, verbeteren kinderen hun schrijfmotoriek.
 • Nadat je kind heeft geoefend met dit boek, kan hij/zij gemotiveerd aan de slag gaan op school.

4. Ik ♥ lezen – Gek op paarden

Als je op zoek gaat naar een nieuw kinderboek, dan kun je op verschillende zaken letten. Het is echter bewezen dat je het liefst een boek uitkiest aan de hand van het onderwerp. Door namelijk te kiezenIk ♥ lezen - Gek op paarden voor een boek met een onderwerp waarvan het kind geniet, stimuleer je hem/haar om te lezen. Hij/zij vindt het namelijk geweldig om dergelijke herkenbare verhalen te lezen. Heb jij een kind dat maar geen genoeg kan krijgen van paarden en pony’s? Dan kennen wij wellicht het beste AVI E3 boek voor hem/haar. Hier verwijzen we naar het boek Ik ♥ lezen – Gek op paarden. De titel van dit boek spreekt voor zich. Het boek gaat namelijk over paarden en pony’s.

Vanwege de inhoud, is Ik ♥ lezen – Gek op paarden wellicht het beste AVI E3 boek voor jouw kind. Dit boek bevat namelijk zeven vrolijke verhalen over pony’s en paarden. Deze verhalen zijn bovendien zeer gevarieerd. Zo zijn er lieve, leuke, maar ook spannende en ondeugende verhalen over paarden en pony’s. Elk van deze verhalen is relatief kort, waardoor je kind ze gemakkelijk kan uitlezen. Dergelijke behapbare verhalen zijn perfect voor beginnende lezers. Laat je kind dus gezellig een verhaaltje lezen of urenlang wegduiken in de wereld van dierenliefde en paardenavonturen. Je kind krijgt maar geen genoeg van het boek! De verhalen in het boekje zijn ook super leuk om voor te lezen. Misschien kan je kind dus oefenen door aan zijn/haar broertje/zusje voor te lezen…

Eigenschappen van het boek Ik ♥ lezen – Gek op paarden:

 • In het boek kom je 7 verhalen tegen over paarden en pony’s.
 • De verhalen in dit boek zijn verrijkt met veel kleurrijke tekeningen.
 • Verhalen zoals “Een verliefd paard” en “Stippel die gered moet worden” komen voor in het boek.
 • Kinderen vanaf ongeveer 6 jaar kunnen dit boekje zelf lezen of je kunt de verhalen voorlezen aan jongere luisteraars.

5. Hier met dat geld

Doordat tegenwoordig bijna alle kinderen een tablet of smartphone hebben, vinden ze lezen minder leuk. In een traditioneel leesboek bewegen de tekeningen niet. Ze maken ook geen geluiden. Hier met dat geldHierdoor kunnen kinderen die “geboren zijn met technologie” lezen saai vinden. Gelukkig zijn er ook aangepaste boekjes. Klinkt een dergelijk leesboek met geluid en animaties als het beste AVI E3 boek voor jouw kind? Dan hebben we goed nieuws voor je. We kennen namelijk zo’n boek, dat je kind waarschijnlijk geweldig zal vinden. Dit boek heet Hier met dat geld. Doordat het verhaalboek geluid en animaties bevat is het wellicht het beste AVI E3 boek voor jouw kind.

Het boek Hier met dat geld is super uniek. Dat heb je zelf ook geconcludeerd toen je erachter kwam dat het boek geluid en animaties bevat. Wat het boek nog interessanter maakt, is dat je het verhaal kunt beluisteren. Om deze functie te activeren, hoef je slechts op de luidspreker te klikken. Hierna wordt de tekst voorgelezen. De voorgelezen tekst licht ook nog eens rood op. Hierdoor kan je kind het verhaal meelezen. Als je kiest voor “handmatig de bladzijden omslaan”, dan komt er na elk hoofdstuk een animatie tevoorschijn. Leuk toch? Het verhaal zelf is ook spannend en gaat over juf Fiep en haar dappere klas.

Eigenschappen van het boek Hier met dat geld:

 • Het spannende boek is gericht op kinderen vanaf ongeveer 6 jaar.
 • Doordat het leesboek geluid en animaties bevat is het extra aantrekkelijk voor kinderen.
 • Na elk hoofdstuk komt er een animatie tevoorschijn als je “handmatig de bladzijden omslaan” selecteert.
 • Als je kiest voor de voorleesoptie, dan licht de voorgelezen tekst rood op, waardoor kinderen mee kunnen lezen.