A Free Template from Joomlashack

A Free Template from Joomlashack

Laatste Nieuws

AB-image001

Spui 14-16
1012 XA Amsterdam
weblog


Herschaalde_kopie_van_Nieuwscentrum_PandSpui_009

 

Programmering Athenaeum Nieuwscentrum 2014

'It's in Peppy Miller before anywhere else!'

Tijdens de zesde Boekennacht zal in de intieme sfeer van het Athenaeum Nieuwscentrum de derde editie van het live tijdschrift PEPPY MILLER te zien en te beluisteren zijn. Dit jaar in de vorm van een TravelMagazine.

Met om 20.00 uur een column van de hoofdredactie.
Vervolgens levendige literatuur, verse voordrachten, fabulous fashion, moving music en een culinaire wijnquiz met Kees Sterrenburg, Willem Grünbauer en Will Jansen.
Willem Post neemt u mee naar de stad der steden: New York! Laat u tijdens de Boekennacht verrassen door de verhalen van deze magische stad.

Ook Thomas Verbogt, Eva Meijer, Jan van Mersbergen, Mariëtte Wijne, Ilona Verhoeven, Daan Doesborgh,
Ruben Annink, Roel Bentz van den Berg, Quincy Gario, Erik Bindervoet & Robbert-Jan Henkes en Manuela Ernst Minimarini geven acte de presence!OVER DE DEELNEMERS:


Thomas Verbogt (1952) schrijft romans, korte verhalen en toneelstukken. Hij debuteerde in 1981 met de verhalenbundel De feestavond. Sindsdien heeft hij al vele boeken op zijn naam staan. Verbogts roman Verdwenen tijd (2009) werd genomineerd voor de Libris Literatuurprijs en Perfecte stilte (2011) werd genomineerd voor de Gouden Boekenuil. Sinds 1992 schrijft Thomas Verbogt dagelijks een column voor De Gelderlander.

Foto: © Amke

 Eva Meijer (1980) is schrijver, beeldend kunstenaar, filosoof en singer-songwriter. Ze treedt veel op in binnen-en buitenland en publiceerde korte verhalen en poëzie in onder meer De Revisor en De Brakke Hond. In 2011 verscheen Meijers debuutroman Het schuwste dier, die werd genomineerd voor de Academia Literatuurprijs, de Gouden Boekenuil en de Vrouw&Proza Debuutprijs. Eva's tweede roman Dagpauwoog verscheen in 2013.

Foto: © Bowie Verschuuren

 Jan van Mersbergen (1971) debuteerde in 2001 met zijn roman
De Grasbijter. Voor zijn roman Naar de overkant van de nacht (2011) kreeg hij de BNG Nieuwe Literatuurprijs. Het boek wordt dit jaar verfilmd. Van Mesbergens romans verschijnen onder andere in Engelse, Franse, Spaanse, Duitse en Turkse vertaling. In februari 2014 verschijnt zijn nieuwste roman De laatste ontsnapping.

Foto: © Irwan Droog

 

 


Mariëtte Wijne (1965) is schrijver, illustrator en columnist. Ze schrijft over mode, kunst, verslaving en natuur. Samen met artdirector Erik Wong maakte Wijne campagnes, boeken, websites en brochures. In haar boek Nou, nog eentje dan. Voor wie wil stoppen met (teveel) drinken (2011), schrijft Mariëtte een persoonlijk verhaal over haar leven met alcohol en over de gehele onthouding daarvan.

Foto: © Mireille Wiegers

 


Ilona Verhoeven (1974) is schrijver, kunstenaar, zine maker en projectbegeleider. In 2012 maakte Verhoeven haar literaire debuut met Voor de eerlijke vinder, een bundel korte fantasievolle verhalen en collages. Ilona is ook de initiatiefnemer en maker van Mixed Media Soup, een website over taal en beeld.
 

 

Daan Doesborgh (1988) is dichter en performer en geeft lezingen en workshops over poëzie. Hij betrad al vele podia van poëziemiddagen, festivals en slams. Van 2006 tot 2011 was Doesborgh stadsdichter van Venlo en in 2010 won hij het NK Poetry Slam. Daans debuutbundel De Reeds Beweende Liefdes van Daan Doesborgh werd in 2008 gepubliceerd en twee jaar later volgde zijn tweede bundel De Venus Suikerspin.

Foto: © Tomm de Rooy

 

 


Ruben Moolhuizen, artietstennaam Ruben Annink, is 15 jaar en treedt elke week als straatmuzikant op de grote markt in Haarlem op. Dit doet hij samen met zijn compagnon Julius Phillips, waarmee hij het duo Splitdollar vormt. Ruben speelt al vanaf zijn zevende gitaar. Zijn favoriete muziekgenres zijn volk, soul, blues en pop.

 

 

 


Roel Bentz van den Berg (1949) is programmamaker en schrijver. Hij studeerde filosofie aan de Universiteit van Amsterdam. Van den Berg maakte vele radioprogramma's voor de VPRO en schreef essays voor o.a. NRC Handelsblad. Zijn roman Dagen van Vertrek (2004) stond op de longlist voor de AKO Literatuurprijs en voor zijn essaybundel Zapdansen (2005) ontving hij de Jan Hanlo Essayprijs. Roel Bentz van den Berg is de presentator van het televisieprogramma Nederland van Boven.

 
Quinsy Gario (1984) is kunstenaar, theatermaker en dichter. Hij studeerde Theater-, Film- en Televisiewetenschap aan de Universiteit van Utrecht. Gario publiceerde dichtbundels en heeft zijn eigen radioprogramma op Mart Radio, Roet In Het Eten. In 2011 won hij de MC Theater's Hollandse Nieuwe Theatermakersprijs. Quinsy Gario is ook bekend vanwege zijn project Zwarte Piet is Racisme.

 

 

Erik Bindervoet & Robbert-Jan Henkes vormen al sinds 1992 een duo, met vertalingen van zeer uiteenlopende aard op hun naam, onder andere The Beatles in het Nederlands, Bob Dylan Liedteksten 1962-1973 en 1973-2001, Dagboeken van Kurt Cobain, Finnegance Wake van James Joyce en – onlangs – Tijger op straat – Russische gedichten voor kinderen.

 

 

 

Manuela Ernst Minimarini groeide op in Zwitserland en vond daar haar passie voor mode. In Amsterdam studeerde Manuela aan de Gerrit Rietveld Academie en daarna als Branding student aan de AMFI. Als afstudeerproject richtte ze het tijdschrift T.O.F.U. op, waarmee ze haar liefde voor mode combineert met haar veganistische levensstijl. Tijdens de Boekennacht komt Manuela speciaal vanuit Zwitserland over om het eerste nummer van T.O.F.U. te promoten en te vertellen over haar plannen.

 


 

Kees Sterrenburg (1964) schrijft teksten en importeert wijn. Jarenlang was hij verbonden aan diverse succesvolle reclamebureaus. Sinds 2007 werkt hij individueel en sinds 2012 is
hij samen met zijn vrouw eigenaar van De Smaakimporteur. En passant schrijft hij boeken over over wijn, wandelen en eten. Zoals Onder de Kurk (samen met Nicolaas Klei) Pieterpad de Luxe en Sterrenpaden.

 


 Willem Grünbauer is internationaal chauffeur. Hij rolt wekelijks over de Europese wegen, het liefst over binnenwegen en daar gaat hij graag bij wijnboeren langs. Van de, inmiddels overleden, heer Otterman, leerde hij wijn op zijn waarde te schatten. Grünbauer schaakt graag en is liefhebber van klassieke muziek en opera.

 

 

 

 

 
Will Jansen (1949) is uitgever en hoofdredacteur van Bouillon Magazine. Hij is voormalig kroegbaas en sinds 1994 werkzaam als culinair journalist. Jansen heeft diverse boeken op zijn naam, over en met Robert Kranenborg, Edwin Vinke, Janis Brevet, Paul Fagel en Denise Mooy. Hij is ook coauteur en uitgever van Wat zit er in uw Eten? (2007) en De Supermarktleugen (2014).


 

 

Willem Post (1955) is Amerika-deskundige, historicus en publicist. Samen met vormgever/fotograaf Ton Wienbelt trok hij dwars door Manhattan. Een voettocht langs fantastische muziekbars, fraaie musea, bijzondere restaurants, winkels en historische plekken, weergegeven in het boek De Magie van New York (2013). En een ontdekking: 'Nieuw Amsterdam' ontstond waarschijnlijk niet in het zuidelijkste puntje van Manhattan, maar helemaal in het noorden bij een klein monument.

 
 

Foto's: © amraniphoto.com

Programmering The American Book Center
 
The Amercian Boek Center heeft besloten om voor ‘Risque’ te gaan.
De roes van het onverwachte...
 
Nieuwsgierig? Laat u verrassen!
 
Joomla 1.5 Templates by Joomlashack